Ολυμπιακός: Ο τελευταίος τελικός και 535 “ερυθρόλευκα” ματς!

Διαβάστε τι συνδέει τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού με τον τελευταίο τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στον τελικό της 79ης εκδοχής του κυπέλλου Ελλάδας το βράδυ του Σαββάτου (22/05, 21.00, MC Novasports.gr). Οι “ερυθρόλευκοι” αναζητούν το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στους τίτλους μετά τη σεζόν 2018-2019, όταν και κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας. 

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 26 φορές στο κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός μετράει δώδεκα νίκες, ο ΠΑΟΚ εννιά, ενώ πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Οι δύο σύλλογοι έχουν βρεθεί έξι φορές στο τέλος του δρόμου με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τις πέντε φορές. Η έκτη και τελευταία ήταν στις 12 Μαϊου του 2001 στο Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-2 και επέστρεψε στους τίτλους μετά το 1985 και στα κύπελλα μετά το 1974. 

Η σύνδεση με τη σύγχρονη ιστορία του πειραϊκού συλλόγου γίνεται μέσω του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έχει φτάσει τα 162 παιχνίδια και τις 110 νίκες με τον Ολυμπιακό! Αυτό σημαίνει πως ο τελικός κυπέλλου για τον Πορτογάλο τεχνικό φαντάζει ώς ένα σκαλοπάτι κατάκτησης της κορυφής της ιστορίας. Με νίκη ισοφαρίζει σε νίκες τον Λεμονή και βάζει πλώρη να ξεπεράσει τον Μπάγεβιτς σε παιχνίδια και νικηφόρα αποτελέσματα την επόμενη σεζόν! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.