Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Στον τελικό με νόμο Ελ Αραμπί!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου. Δύο γκολ και μία ασίστ ο Ελ Αραμπί, σκόραραν Μπρούμα και Καρτάλης. Αποβλήθηκε ο Χολέμπας.

Ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ, μετά την πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας 3-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πέτυχε δύο γκολ (26′, 41′) και μοίρασε μια ασίστ στον Μπρούμα (56′). Σκόραρε για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αλέξανδρος Καρτάλης (51′), ενώ αποβλήθηκε στην εκπνοή ο Χοσέ Χολέμπας

Πως έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς έμεινε πιστός στο 3-4-3. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σεμέδο, Σωκράτης και Χολέμπας τριάδα στην άμυνα, φουλ μπακ αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ και δεξιά ο Ανδρούτσος, εσωτερικοί χαφ οι Εμβιλά και Καμαρά, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Μασούρας, Μπρούμα και Ελ Αραμπί.

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε με την ίδια διάταξη τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Λοντίγιν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Εραμούσπε, Παντελάκης και Πιρσμαν βρέθηκαν στα μετόπισθεν. Την πλευρά δεξιά είχε ο Σάλιακας και αριστερά ο Καρτάλης. Κάστρο και Ντομίνγκεθ ήταν τα αμυντικά χαφ. Παμλίδης, Μιλινσεάνου και Ελευθεριάδης ήταν στη γραμμή κρούσης.

Σόου του Ελ Αραμπί και 2-0!

Οι δύο ομάδες μπήκαν με μεγάλη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν από τα πρώτα λεπτά η μία την άλλη! Είναι χαρακτηριστικό πως στο 4ο και στο 6ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί και ο Ελευθεριάδης έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Στο 13ο λεπτό ο Μπρούμα έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς με δεξί σουτ εντός περιοχής το οποίο μπλόκαρε ο Λοντίγκιν. Οι Πειραιώτες απέκτησαν επιθετικό ρυθμό και έψαξαν ξανά το γκολ στο 18′ με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος ελίχθηκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε.

Στο 21ο λεπτό ο Μπρούμα μοίρασε εντός περιοχής στον Ελ Αραμπί ο οποίος σούταρε στα σώματα, η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα ο οποίος από εξαιρετική θέση δεν κατάφερε να κερδίσει τον Λοντίγκιν. Στο 25ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Πίρσμαν σε σουτ του Μπρούμα. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε από τη λευκή βούλα για πρώτη φορά στο ματς!

Οι “ερυθρόλευκοι” ευτύχησαν να βρουν για δεύτερη φορά το δρόμο για τα δίκτυα πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Οι Μπρούμα, Ελ Αραμπί και Καμαρά συνεργάστηκαν. Ο μέσος από τη Γουινέα σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος άδειασε τον Σάλιακα για να γράψει το 2-0 στο 41! Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, που έστελνε τον Ολυμπιακό στον τελικό. 

Ζωντανός ο ΠΑΣ, άστοχος ο Μπρούμα!

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί! Μετά από ασυνεννοησία του Εραμούσπε με τον Λοντίγκιν, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έχασε την μπάλα, ο Ελ Αραμπί πλάσαρε και ο Εραμούσπε έδιωξε ενστικτωδώς λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Στο 51ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε πως είναι ζωντανός στον ημιτελικό σκοράροντας με τον Καρτάλη. Ο Πίρσμαν από τα αριστερά έδωσε στον Καρτάλη ο οποίος από το ύψος της περιοχής και χωρίς πίεση, σούταρε με το δεξί. Η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και κατέληξε στα δίχτυα του Σα.

Μάλιστα στο 53′ οι Γιαννιώτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση! Ο Καρτάλης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Παντελάκης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σα

Ο Ολυμπιακός πήρε βαθιά ανάσα στο 56 με το τρίτο του γκολ στο ματς! Μετά από αντεπίθεση ο Μασούρας έσπασε την μπάλα δεξιά στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός με αλτρουισμό έδωσε αριστερά στον Ρέαμπτσιουκ που σούταρε, η μπάλα επέστρεψε στον Ελ Αραμπί ο οποίος έστρωσε στον Μπρούμα που δεν αστόχησε για το 3-1.

Το παιχνίδι διεκόπη για ένα λεπτό για να ενυδατωθούν και να τραφούν οι μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι νηστεύουν λόγω Ραμαζανιού. Ήταν μια πρωτοφανής ενέργεια την οποία καλωσόρισαν οι ποδοσφαιρστές.

Ο Μπρούμα θα μπορούσε να έχει πετύχει χατ-τρικ και… βάλε αν είχε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε στη συνέχεια. Συγκεκριμένα στο 64′, στο 66′ και στο 67′ ο Πορτογάλος δέχτηκε πάσες αντίστοιχα από Μασούρα, Καμαρά και Ελ Αραμπί, αλλά από εξαιρετικές θέσεις δεν κατάφερε να βρει δίκτυα! Στο 69ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Κάστρο.

Στο 90ο λεπτό ο Χοσέ Χολέμπας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ύστερα από φάουλ στον Κάστρο. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Κάργα πάνω στον Ανδρούτσο.

Ο Πολωνός ρέφερι άφησε το ματς να εξελιχθεί. Τίποτα δεν άλλξς ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση!

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Διαιτητής: Ρακόφσκι (Πολωνία)

Σκόρερ: 26′ πέναλτι Ελ Αραμπί, 41′ Ελ Αραμπί, 51′ Καρτάλης, 56′ Μπρούμα

Κίτρινες: 25′ Πίρσμαν, 43′ Ανδρούτσος, 86′ Σεμέδο, 90′ Σίλβα, 90′ Χολέμπας, 90+3 Παντελάκης

Κόκκινη: 90′ Χολέμπας

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (83′ Σίλβα), Καμαρά (71′ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71′ Βαλμπουενά), Μασούρας (90+2 Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83′ Χασάν)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας,Παντελάκης, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46′ Κρίζμαν), Ντομίνγκες, Παμλίδης (46′ Μπρένερ), Εραμούσπε (69′ Λώλης), Μιλιντσεάνου (69′ Κάργας), Κάστρο, Πίρσμαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.