Μόλις τρία παιχνίδια έχει προλάβει να παίξει ο Φάνης Τζανδάρης στη νέα του ομάδα τη Σπάρτακ Τρνάβα στην οποία αγωνίζεται από τον Φεβρουάριο καθώς στη συνέχεια… ήρθε ο κορωνοϊός. Η Σλοβακία είχε το πρώτο της θετικό κρούσμα στις 6 Μαρτίου και από τότε έχουν προκύψει 54 κρούσματα χωρίς κάποιο να κατέληξε.
Όπως λέει κι ο Φάνης Τζανδάρης στον Αποστόλη Λάμπο γενικά υπάρχει οργάνωση στη χώρα αλλά και πειθαρχία από τους πολίτες. Στην Τρνάβα, την πόλη που διαμένει, έχουν μόνο ένα κρούσμα κι αυτό έχει θορυβήσει τους πάντες. Ήδη εδώ και δύο μέρες οι ποδοσφαιριστές προπονούνται από το σπίτι με την αμέριση συμπαράσταση της ομάδας που παρέχει τα πάντα στους παίκτες της.
“Γενικά εδώ τα πράγματα για την ώρα είναι ήρεμα αν και φυσικά δεν κυκλοφορεί κανείς έξω σε αντίθεση με την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής εδώ που μένω έχουμε μόνο ένα κρούσμα, το οποίο όμως έχει τρομάξει κάμποσο τους πάντες. Ωστόσο βλεπω ότι προσπαθούν να το περιορίσουν όσο πιο πολύ γίνεται. Ελπίζω να το κρατήσουν σε αυτά τα επίπεδα.
Όπως είναι φυσικό, έχουμε σταματήσει προπονήσεις, αλλά έχουμε λάβει όλοι πρόγραμμα εκγύμνασης για το σπίτι, ενώ μας επιτρέπεται να πάμε και έξω για τρέξιμο. “
“Αυτή την εποχή δουλεύουμε από το σπίτι”
“Ο γυμναστής μας βγάζει ένα καθημερινό πρόγραμμα το οποίο και τηρούμε. Μάλιστα η ομάδα έδωσε σε όλους μας γυμναστηριακό εξοπλισμό για να μπορούμε να γυμναζόμαστε σωστά. Μας έφεραν επίσης μάσκες και βιταμίνες για να έχουμε σε περίπτωση που προκληθούν ελλείψεις.
Γενικά η ομάδα μας παρέχει τα πάντα. Επειδή όταν τρέχουμε σε εξωτερικό χώρο, τρέχουμε σε άσφαλτο, ο μασέρ της ομάδας είναι πάντα δίπλα μας όποτε τον χρειαστούμε, ενώ το γήπεδο είναι ανοιχτο ουσιαστικά για όποιον έχει κάποιο πρόβλημα και χρειάζεται θεραπεία.”
Η ζωή στην Τρνάβα την εποχή του κορωνοϊού
“Το πρωτάθλημα αρχικά έχει διακοπεί για δύο εβδομάδες. Τα εστιατόρια και γενικά τα πάντα έχουν κλείσει εκτός από μερικά σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Αν και στο σούπερ μάρκετ γίνεται χαμός και βλέπεις κυρίως άδεια ράφια.
Εμείς πάντως εκτός του προγράμματος εκγύμνασης στον εξωτερικό χώρο που κάνουμε ο καθένας μόνος του, τις περισότερες ώρες καθόμαστε στα σπίτια μας. Στην Ελλάδα πίστευα ότι δε θα το είχαμε πάρει σοβαρά, αν και βλέπω τώρα ότι προσπαθούν αυτές τις μέρες να κάνουν κάτι. Πρέπει να προσέχουμε τους ηλικιωμένους, γιατί γι’ αυτούς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Εγώ είμαι εδώ λίγο πάνω από ένα μήνα και έχω προσαρμοστεί πολύ γρήγορα, άλλωστε έχω βγει ξανά εκτός Ελλάδας οπότε δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Ευκαιρία είναι αυτή η περίοδος να μάθω και καμιά καινούρια συνταγή. Θα ήθελα αυτή την περίοδο να είμαι στην Ελλάδα, αν και είναι πολύ επικίνδυνο να κάνω αυτό το ταξίδι και από την ομάδα μας έχουν συμβουλέψει να το αποφύγουμε. Σε λίγο καιρό περιμένω να έρθει και η κοπέλα μου εδώ.”