«Είμαστε κοντά στην ανανέωση»

Κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε ότι είναι ο Στεφάν Ντεμόλ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε ότι είναι ο Στεφάν Ντεμόλ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. Ο προπονητής του ΠΑΣ, παράλληλα, θεωρεί ότι ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος θα είναι πιο δύσκολος από τον πρώτο, ενώ ζήτησε να έχει πιο συχνά επαφή με τα ΜΜΕ για «να αποφεύγονται κουβέντες “ρουφιάνων”», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ντεμόλ είπε στην τοποθέτησή του (όπως αναφέρει το σάιτ του super-fm): «Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον κ. Αγγελή, γιατί είχαμε βάλει δικλείδες ασφαλείας για τη δουλειά και τις διατηρήσαμε. Διατηρήσαμε την ηρεμία στην ομάδα. Σημαντική παράμετρος ότι οι παίκτες είναι πληρωμένοι.

Ποδοσφαιρικά, είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πρώτοι στην κατάταξη και έχουμε πετύχει τα περισσότερα γκολ, έχουμε δεχτεί τα λιγότερα αμυντικά και ηττηθήκαμε μόνο μία φορά. Τις περισσότερες φορές παίξαμε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο με επιθετικό προσανατολισμό.

Ο β’ γύρος είναι πιο δύσκολος από τον α’ για τους εξής λόγους: Κατ’ αρχάς διαφοροποιήθηκε ο τρόπος που μας αντιμετώπιζαν. Μας πρόβαλαν πολύ τα ΜΜΕ και όλοι ήθελαν να αντιμετωπίσουν τον πρώτο και να τον κερδίσουν. Δεύτερον ανέβασαν το επίπεδό τους στη μεταγραφική περίοδο κάποιες ομάδες. και τρίτον τον χειμώνα λόγω καιρικών συνθηκών δεν είχαμε τις κατάλληλες συνθήκες για προπόνηση. Αυτό για μένα είναι και ο κυριότερος λόγος της απόδοσή μας το τελευταίο διάστημα.

Για το μέλλον ο στόχος είναι να παραμείνουμε στην 1η θέση της βαθμολογίας και να ανέβουμε Σούπερ Λίγκα. Υλοποιώντας όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτό το στόχο θα μας δοθεί το δικαίωμα να προγραμματίσουμε την επόμενη χρονιά, κάτι που ήδη ξεκινήσαμε να κάνουμε.

Επόμενος στόχος για την επόμενη χρονιά θα είναι να παραμείνουμε στη Σούπερ Λίγκα και γι’ αυτό θα χρειαστούμε πολλή δουλειά».       

Στη συνέχεια Ντεμόλ απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Ο πρόεδρος θέλει, εγώ το επιθυμώ, είμαστε κοντά, αλλά ακόμα δεν έχουμε νέα, θα τα έχετε από τον πρόεδρο».

Για την απόδοση της ομάδας: «Προσπάθησα να σας εξηγήσω γιατί δεν είναι τόσο υψηλής απόδοσης εμφανίσεις. Είναι κίνητρο για τους αντιπάλους να βγουν στις εφημερίδες την επόμενη μέρα να μιλήσουν για μια ενδεχόμενη επιτυχία απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό στον αθλητισμό. Είναι έξτρα κίνητρο για τον αντίπαλο να κερδίσει τον ΠΑΣ και προσπαθεί να είναι πλήρης, συγκεντρωμένος, γιατί η επιτυχία θα πάρει έξτρα δημοσιότητα. Και αναφορικά με τις κλιματολογικές συνθήκες επαναλαμβάνω ότι δεν μας επιτρέπουν να δουλέψουμε στο 100%. Έχω έρθει σε συνεννόηση με τη διοίκηση, εντοπίστηκε το πρόβλημα αυτό και δουλεύουμε να το λύσουμε για την επόμενη χρονιά».

Για το αν υπάρχει κάποια πίεση στην ομάδα απόρροια της κριτικής που μπορεί να ασκείται από δημοσιογράφους: «Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κάποια πίεση όταν η απόδοσή μας δεν είναι 100% και έχουμε καλλιεργήσει προσδοκίες στον κόσμο. Η δημιουργία πίεσης λειτουργεί θετικά σ’ εμάς. Είναι από τους λόγους που η πίεση δημιουργεί περισσότερη δυναμική στην ομάδα μας. Ευχαριστώ και πάλι τον πρόεδρο και τον κ. Αγγελή που δεν επηρεάζονται από εξωγενείς και ενδογενείς πιέσεις και είναι ικανοποιημένοι από τη λειτουργία της ομάδας».

Για το αν παρατηρεί τη λεγόμενη «χαλαρότητα του πρωτοπόρου»:«Δε συνηγορώ σε αυτό γιατί κάθε δύο- τρεις εβδομάδες επαναπροσεγγίζουμε τους στόχους και καταθέτοντας όλο το σεβασμό προς τις υπόλοιπες ομάδες, επόμενός μας στόχος είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, να δεχτούμε όσο το δυνατόν λιγότερα και να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Κατά τη μεταγραφική περίοδο αφήσαμε να φύγουν κάποιοι παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ και αν έχετε χρόνο να έρθετε να δείτε κάποια προπόνηση, τότε θα δείτε το πάθος και την ένταση».

Για το αν διαπιστώνει κάποιο επιθετικό πρόβλημα: «Ξεκινήσαμε τη σεζόν με 4-3-3 σχεδόν σε όλα τα ματς. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Ο Μπακαγιόκο σκόραρε πολλές φορές, αλλά αυτό δεν υποστηριζόταν από τους υπόλοιπους. Στη συνέχεια ο Τζάνης πέτυχε κάποια πολύ σημαντικά γκολ, ο Σιαλμάς, ο Κυριάκος και τώρα ο Φουρτάδο είναι κι εκείνος έτοιμος. Πήραμε αργά τον Φουρτάδο, δεν τελείωσε ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν και το καλοκαίρι δεν προπονήθηκε. Έτσι χρειάστηκε καιρός για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Μόνο ένα ματς κάναμε χωρίς ευκαιρίες για γκολ. Για παράδειγμα στην Ηλιούπολη είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν κερδίσαμε. Δεν είμαι ανήσυχος για κάποιο επιθετικό πρόβλημα, θα ανησυχήσω αν σταματήσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες».

Για το ντέρμπι με τον Παναιτωλικό, είπε: «Είναι ένα παιχνίδι σαν αυτό που δώσαμε με Εργοτέλη και τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο. Σ’ όλα αυτά είχαμε πολύ καλές εμφανίσεις και στον α’ γύρο με Παναιτωλικό παίξαμε πολύ καλά. Με τον ΠΑΟΚ χάσαμε πολύ σημαντική ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε πιο δυνατές προπονήσεις, βοήθησε και ο καιρός βέβαια, αυτό θα γίνει κι αυτή την εβδομάδα και ελπίζουμε να είμαστε πλήρης με τον Παναιτωλικό». 

Για το αν θα προωθηθούν άλλα νεαρά παιδιά στην ενδεκάδα: «Πρώτος στόχος ήταν η άνοδος, δεύτερος το επιθετικό ποδόσφαιρο και τρίτος η εισχώρηση νέων παικτών στην ομάδα. Κεϊτά και Ντε Βινσέντι. Προωθήσαμε κάποιους παίκτες, τους δώσαμε ευκαιρία να παίξουν στην πρώτη ομάδα και πιθανόν να δώσουμε ευκαιρίες και σ’ άλλα παιδιά πριν τη λήξη του πρωταθλήματος».

Για τη φθίνουσα πορεία των φιλάθλων στις εξέδρες: «Ελπίζω η παρουσία φιλάθλων να αυξηθεί. Καταλαβαίνω ότι η ομάδα προέρχεται από κακή σεζόν και είναι λογικό να χάσεις μερίδιο κόσμου μετά από τέτοια χρονιά. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι με την παρουσία μας να τους κάνουμε να επιστρέψουν κι αν είναι εφικτό να τους αυξήσουμε κιόλας».

Σε ερώτηση για το πόσες μεταγραφές υπολογίζει να χρειαστεί η ομάδα το καλοκαίρι, απάντησε: «Είμαι ευχαριστημένος γιατί ο στόχος για την επόμενη σεζόν είναι ξεκάθαρος και είναι η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου έδωσε ποιοτικούς παίκτες για την επίτευξη του στόχου. Θεωρώ ότι η ποιότητα θα είναι ανάλογη για να επιτευχθεί και ο επόμενος στόχος του χρόνου. Απ’ όλες τις παραμέτρους, παίκτες, προπονητές, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές κτλ θα χρειαστεί πολύ παραπάνω ώρα και ποιότητα δουλειάς του χρόνου. Η Σούπερ Λίγκα είναι δύσκολη, αλλά είναι όμορφο να είσαι εκεί». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.