“Προτίμησα τη Δόξα και δεν το έχω μετανιώσει”

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τη Δόξα Δράμας, αποκάλυψε ο Μάρκο Μαρκόφσκι.

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τη Δόξα Δράμας, αποκάλυψε ο Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο σέρβος επιθετικός, πρώτος σκόρερ της Football League, σε συνέντευξη που έδωσε στο επίσημο περιοδικό της Δόξας μίλησε για τους στόχους του με την ομάδα της Δράμας,την πρόταση από την ΑΕΚ, αλλά και τις “σειρήνες” από ομάδες της Super League, που ηχούν έντονα μέσα στα αυτιά του και αυτή τη μεταγραφική περίοδο

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μαρκόφσκι στο περιοδικό της Δόξας:

Μάρκο, υπήρξαν διάφορα σενάρια στο τέλος της περσινής σεζόν που σε ήθελαν να φεύγεις από τη Δόξα και να αγωνίζεσαι σε ομάδα Α’ Εθνικής.
Δέχθηκα προτάσεις από διάφορες ομάδες. Αυτό είναι αλήθεια. Και μάλιστα, η ομάδα που έκανε τις περισσότερες προσπάθειες για να με αποκτήσει ήταν η Κέρκυρα. Όπως επίσης έγιναν και κάποιες συνομιλίες με την ΑΕΚ, οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν. Δεν κρύβω ότι επιθυμούσα να πάω πολύ σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, όμως από τη στιγμή που δεν προχώρησαν οι συζητήσεις, αποφάσισα να μείνω στη Δόξα μέχρι τη λήξη του συμβολαίου μου.
Ακόμη και λίγες ημέρες πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος, ο κ. Κασδοβασίλης με ενημέρωσε πως είχε εκφράσει επιθυμία και η Ξάνθη, για να με αποκτήσει, όμως τότε η Δόξα δεν μπορούσε να με δώσει αφού δεν είχε παίκτη για να με αντικαταστήσει.
Στη Δόξα θα μείνω έξι μήνες ή ένα χρόνο. Δεν μπορώ να το γνωρίζω ακόμη. Θα δείξει.
Το καλοκαίρι διάβαζα σε site ότι «ο Μαρκόφσκι δε θα δίνει πλέον το 100% των δυνατοτήτων του», «θα μείνει στη Δράμα μέχρι να περάσει ο καιρός για να φύγει», κ.α. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα με ενόχλησαν πάρα πολύ γιατί δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και ποτέ δεν ενεργώ μ’ αυτό τον τρόπο στη ζωή μου. Πάνω απ’ όλα είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και η δουλειά μου είναι να εργάζομαι με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι από την πρώτη ημέρα που μπαίνω σε μία ομάδα μέχρι την τελευταία.
Αλλά πάνω απ’ όλα έχω αγαπήσει τη Δόξα και δεν υπάρχει ποτέ η περίπτωση να λειτουργήσω ανέντιμα και χωρίς υπευθυνότητα απέναντι της.
Αυτό βέβαια το έχω αποδείξει όσο καιρό είμαι στη Δόξα και οι συντάκτες αυτών των δημοσιευμάτων έχουν πάρει την απάντησή τους.

Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό σου και κόσμος αναρωτιέται τι σκοπεύεις να κάνεις;
Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι το όνειρό μου. Να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα. Όμως παράλληλα δε θέλω να χάσει η Δόξα από εμένα, αλλά να κερδίσει. Έτσι, είναι προτιμότερο να μου γίνει πρόταση από μεγάλη ομάδα τον Ιανουάριο, προκειμένου να μπουν λεφτά στο ταμείο της Δόξας. Όσο χρόνο είμαι στη Δόξα, η σχέση μας είναι αμοιβαία. Κι εγώ πήρα πολλά από τη Δόξα και δεν έχω παράπονο, αλλά και σαν ποδοσφαιριστής πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στην ομάδα της Δράμας που με αγκάλιασε.
Όνειρό μου είναι να αγωνιστώ σε ομάδες με υψηλούς στόχους στην Α’ Εθνική, παράλληλα όμως επιθυμώ η Δόξα να επωφεληθεί από τη μεταγραφή μου.

Μετά την πολλή καλή περσινή σεζόν φέτος βλέπουμε να «τρως ξύλο», στην προσπάθεια των αντιπάλων να σε μαρκάρουν. Πιστεύεις ότι τα πράγματα στη Β’ Εθνική έχουν αγριέψει;
Είναι λογικό. Σκεφτείτε ότι πολλές φορές μετά το τέλος του παιχνιδιού με πλησιάζουν συνάδελφοι από άλλες ομάδες, με τους οποίους διατηρώ φιλικές σχέσεις, και μου λένε ότι έχουν πάρει εντολή από τους προπονητές τους  να κάνουν τα πάντα για να με σταματήσουν.
Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο και σε κάθε παιχνίδι ξέρω ότι θα φάω κλοτσιές και ξύλο. Όμως γνωρίζω πως θα παίξω και πως θα ελιχθώ μέσα στο παιχνίδι, προκειμένου να προστατευτώ.

Μάρκο, η δουλειά σου είναι να παίζεις μπάλα και να πετυχαίνεις γκολ και γι’ αυτό πληρώνεσαι. Δεν έρχονται όμως στιγμές που νιώθεις ότι οι κόποι σου δεν έχουν αποτέλεσμα ή ότι αδικείται κατάφορα η συνολική προσπάθεια της ομάδας σου, όταν γίνονται σκόπιμα (;) λάθη από τη διαιτησία;
Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Η δουλειά μας είναι να σκοράρουμε και αυτό φυσικά επιθυμούμε σε κάθε αγώνα.
Βέβαια υπάρχουν φορές που δε σε πάει το παιχνίδι, που χάνεις ευκαιρίες και γενικότερα δε σε θέλει η μπάλα. Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο.
Όταν όμως βάζεις ένα καθαρό γκολ και έρχεται ο διαιτητής και στο ακυρώνει, είναι ότι πιο άσχημο μπορεί να συμβεί σ’ έναν ποδοσφαιριστή και φυσικά στην ομάδα του.

Δώσε μου ένα ρεαλιστικό στόχο για το μέλλον της Δόξας.
Στην αρχή της περιόδου κανείς δεν πίστευε ότι θα παρουσιάσουμε κάτι το ιδιαίτερο στο πρωτάθλημα. Η ομάδα είχε χτιστεί από την αρχή και αποτελούνταν από νέους παίκτες. Επόμενο ήταν να χρειαστούμε έναν Α χρόνο. Όμως με σοβαρότητα και συγκέντρωση, αποδείξαμε στον κόσμο ότι μπορεί να πιστέψει στην ομάδα.
Βέβαια τα ατυχή αποτελέσματα που έχουμε σημειώσει στα τελευταία έξι παιχνίδια, έχουν παγώσει τους φιλάθλους. Πιστεύω όμως ότι αν καταφέρουμε να πετύχουμε τρεις συνεχόμενες νίκες, θα επιστρέψουμε στον καλό μας εαυτό και θα ανέβουμε πολύ στη βαθμολογία.
Επιδίωξή μου είναι να μπούμε στην εξάδα κι από κει και πέρα, όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε το κλίμα στην ομάδα φέτος, είναι πολύ καλό και αυτό θα βγει.

Ο φίλαθλος κόσμος της Δόξας μπορεί να γεμίσει το γήπεδο της ομάδας. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει προκειμένου η Δόξα να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων της;
Πιστεύω ότι εμείς πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο.. Μόνο εμείς, με το να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να φέρνουμε νίκες στην ομάδα.
Έχουμε καλό πρόγραμμα και θα το καταφέρουμε. Αν κάνουμε καλή εμφάνιση με την Ηλιούπολη (σ.σ. η συνέντευξη έγινε λίγο πριν το παιχνίδι με την Ηλιούπολη) και φέρουμε τη νίκη, και με τον Αγροτικό φέρουμε διπλό, τότε στο παιχνίδι με τον Πιερικό θα παίξουμε μπροστά σε 6.000 φιλάθλους.

Οι οπαδοί της Δόξας δε χρειάστηκαν πολλά δείγματα γραφής από εσένα. Με το που μπήκες στην ομάδα σε αγκάλιασαν και σε αγάπησαν. Κι εσύ τους επιστρέφεις αυτό το δώρο σχεδόν σε κάθε παιχνίδι με το να παίζεις πολύ καλά και να πετυχαίνεις γκολ. Τι σημαίνει για σένα αυτή η αμοιβαία σχέση με τους φιλάθλους;
Από την πρώτη μέρα οι φίλαθλοι της Δόξας με αγκαλιάσανε. Δε θα ξεχάσω τη συμμετοχή μου στο πρώτο φιλικό της Δόξας με τον Αγροτικό Αστέρα και το χειροκρότημα των οπαδών που εισέπραξα.
Για έναν ποδοσφαιριστή είναι ότι πιο σημαντικό να τον αγαπάνε οι φίλαθλοι. Η στιγμή που πανηγυρίζω ένα γκολ με τους φιλάθλους είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα.

Η Δόξα πέρυσι, αλλά και φέτος δύσκολα κερδίζει στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τι πιστεύεις ότι φταίει;
Όντως έχουμε πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Και μάλιστα είμαστε μία ομάδα που ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια έχουμε κόσμο μαζί μας. Δεν παίζουμε μόνοι μας όπως πολλές ομάδες στη Β’ Εθνική. Το μόνο που μπορώ να εκτιμήσω είναι ότι μας έχει κυριεύσει το άγχος και πρέπει να το αποβάλλουμε. Πιστεύω ότι αν κερδίσουμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας θα ανέβει η ψυχολογία μας και θα σημειώσουμε καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα.

Πόσο εύκολο είναι να αγαπήσεις μία ομάδα. Αρκεί ένα καλό συμβόλαιο ή υπάρχουν κι άλλες προϋποθέσεις;
Γιάννη, το να σου πω ότι για μένα τα λεφτά δεν είναι το παν για να πάω σε μία ομάδα, θα είναι μόνο θεωρία. Θα σου διηγηθώ την ιστορία που έζησα – στην οποία πρώτη φορά αναφέρομαι – ενώ περίμενα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου για να έρθω να υπογράψω στη Δόξα στα μέσα του Αυγούστου το 2009. Τότε, είχα προτάσεις από Παναιτωλικό και Δόξα. Μεταξύ αυτών είχα επιλέξει να έρθω στη Δόξα.
Ενώ λοιπόν περίμενα μαζί με τον μάνατζέρ μου την πτήση μου για Ελλάδα, για να έρθω να υπογράψω στη Δόξα, δέχομαι ένα τηλεφώνημα από την ομάδα της Κέρκυρας. Όλοι γνωρίζαμε ότι η ομάδα της Κέρκυρας θα πρωταγωνιστούσε και φυσικά ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα και μάλιστα όταν μου εξήγησαν πως από το ποσό που έχω συμφωνήσει με τη Δόξα θα μου έδιναν πολλά περισσότερα. Είχα μία ώρα μπροστά μου για να αποφασίσω. Μάλιστα, ο άνθρωπος της Κέρκυρας, μου είπε ότι μόλις φτάσω στη Θεσσαλονίκη θα με περιμένει κάποιος, ο οποίος θα με πάει απευθείας στην Κέρκυρα για να υπογράψω.
Δε χρειάστηκε όμως να το σκεφτώ ούτε για μια ώρα. Άλλωστε αν κάποιος το μετάνιωνε, θα ήμουν εγώ και μόνο. Είχα πάρει την απόφασή μου να έρθω στη Δόξα Δράμας. Και αυτό, γιατί είχα δώσει το λόγο μου. Αλλά επιπλέον, οι άνθρωποι της Δόξας είχαν τρέξει προκειμένου να βγουν γρήγορα όλα τα χαρτιά που χρειαζόμουν για να έρθω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ στη Δόξα. Ένα χρόνο μετά, όχι μόνο δεν το μετάνιωσα καθόλου, αλλά για μένα αποδείχθηκε ότι ήταν καλύτερη η επιλογή το να έρθω στη Δόξα Δράμας.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έχεις ζήσει με τη Δόξα;
Έχω ζήσει πολλές καλές στιγμές στη Δόξα. Αν εξαιρέσω την περσινή περίοδο, που μπήκαμε στα πλέι άουτ, η παραμονή μου στη Δόξα είναι γεμάτη μόνο με καλές στιγμές.
Βέβαια δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τα αγαπημένα μου γκολ, ένα από τα οποία πέτυχα στο πρώτο παιχνίδι με τη Ρόδο στα πλέι άουτ. Τότε για μένα το γκολ είχε μεγαλύτερη αξία, επειδή βρισκόμασταν σαν ομάδα σε πολύ δύσκολη θέση. Έχω πετύχει πολλά γκολ, όμως αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω, γιατί πιστεύω ότι ήταν γκολ κατηγορίας.

Θεωρείς τυχερή τη Δόξα που σε δύσκολους καιρούς βρέθηκε ένας άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ανέλαβε τη διοίκησή της;
Όλοι οι ποδοσφαιριστές στη Δόξα είμαστε επαγγελματίες κι έχουμε περάσει κι από άλλες ομάδες. Γνωρίζουμε τι γίνεται στο χώρο. Και πόσο μάλιστα σήμερα, που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες.
Να σας πω ότι πολλοί ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει στα διοικητικά της Δόξας. Τα πάντα λειτουργούν άψογα. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς του παίκτες. Μας προσφέρει πρώτα απ’ όλα ηρεμία και τη δυνατότητα να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στην μπάλα και στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας.
Σήμερα, πολύ λίγες ομάδες έχουν πρόεδρο που πληρώνει τους παίκτες του κάθε 1η του μηνός.

Η Δόξα αντιμετωπίζει γηπεδικό πρόβλημα, αφού είναι αναγκασμένη να αναζητά κάθε φορά ένα γήπεδο προκειμένου να προπονηθεί. Ήδη ο κ. Σάμιος έχει κάνει κάποιες κινήσεις, ώστε πολύ σύντομα η ομάδα να αποκτήσει το δικό της προπονητικό κέντρο. Πόσο σημαντικό είναι για εσας;
Είναι πολύ άσχημο για έναν ποδοσφαιριστή να μην ξέρει κάθε φορά σε ποιο γήπεδο θα προπονηθεί. Να μην ξέρει που θα πάει κι αν το γήπεδο θα είναι μαλακό ή σκληρό.
Βέβαια είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πρέπει να κάνουμε υπομονή. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρός μας, κάνει τα πάντα προκειμένου η ομάδα πολύ γρήγορα να έχει στη διάθεσή της ένα αξιόλογο προπονητικό κέντρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.