Σάμιος: “Lείπουν oι υποδομές από την Δράμα”

Στην έλλειψη υποδομών στην περιοχή αλλά και στην διαιτησία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δόξας, Αθανάσιος Σάμιος...

Στην έλλειψη υποδομών στην περιοχή αλλά και στην διαιτησία αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Σάμιος σε εκπομπή στη κρατική τηλεόραση. Ο πρόεδρος της Δόξας εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα της Δράμας θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση.

Αρχικά ο κ. Σάμιος τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει που μπήκε στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου: “Ανέλαβα τη Δόξα στις 6 Φεβρουαρίου και πέρασαν μόλις εννέα μήνες. Δεν έχω μετανιώσει. Οι δηλώσεις μου μεταφέρθηκαν εν βρασμώ στον προπονητή μου και από εκείνον μεταδόθηκαν διαφορετικά. Αναφέρεστε στις δηλώσεις του κυρίου Γρηγορίου για πώληση της ομάδας γιατί μετά ακολούθησε έγγραφη ανακοίνωση μου, η οποία γίνεται όχι με αφορμή το πέναλτι της Κρήτης, αλλά γίνεται για μία σειρά διαιτησιών, οι οποίες είναι εξόφθαλμα κακές σε βάρος της ομάδας μου”.

Σχετικά με την διαιτησία ο κ. Σάμιος τόνισε: “Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Καλός διαιτητής είναι αυτός που όταν τελειώσει το παιχνίδι δεν ασχολείται κανείς μαζί του. Το αντίθετο συμβαίνει στη χώρα μας και τελευταία συμβαίνει και στη Foodball League. Εγώ έκανα τις δηλώσεις αυτές από αγάπη προς το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι οι διαιτητές υφίστανται μεγάλη πίεση και καταλαβαίνω ότι κάνουν λάθη, ωστόσο όταν τα λάθη είναι κραυγαλέα και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση ή το λάθος φτάνει στον επερχόμενο δόλο προκαλεί τους φιλάθλους, προξενεί βία και αναξιοπιστία. Τότε τα όργανα της διαιτησίας θα πρέπει να παίρνουν τέτοια μέτρα ώστε όχι μόνο να δικαιώνουν το κοινό αίσθημα του φιλάθλου κόσμου, αλλά και να προειδοποιούν τους διαιτητές ότι εάν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να σφυρίξουν πρέπει πράγματι να σταματήσουν. Και εμείς έχουν αρρώστια και αγάπη για το ποδόσφαιρο και μεγαλύτερη γιατί επενδύουμε τα λεφτά μας. Έχουμε λοιπόν αξίωση από τη διαιτησία να φανεί αντάξια αυτής τη προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία από πολλούς νέους επιχειρηματίες από το χώρο της ναυτιλίας και όχι μόνο στο να αναβαθμίσουν το ποδόσφαιρο.

Εκτιμώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από κάθαρση. Έχει ανάγκη από διαφάνεια και αξιοπιστία. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία δύσκολη θέση και σε μία οικονομική συγκυρία ακόμη δυσκολότερη πρέπει κάποιους ανθρώπους να μας κάνει πιο αποφασιστικούς και όχι να μας πτοεί. Όταν υπάρχει πίστη και μεράκι, τότε νομίζω ότι η ελπίδα για να γίνει καλύτερο είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς και γι’ αυτό το λόγο μπήκα στο ποδόσφαιρο. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, το έχω υπηρετήσει ως ποδοσφαιριστής και ως φίλαθλος. Έχω περάσει από το στάδιο του οπαδού και θα συνεχίσω να το υπηρετώ. Αλλωστε οι δηλώσεις μου έγιναν εννέα μήνες μετά την ενασχόληση μου και έγιναν περισσότερο για να συμβάλουν στο καλό του ποδοσφαίρου. Τελείωσα τις δηλώσεις αυτές λέγοντας ότι θα σταθώ απέναντι στην κακή διαιτησία. Αυτό σημαίνει ότι θα σταθώ και υπέρ της καλής διαιτησίας και στην προσπάθεια οποιουδήποτε φορέα για να συμβάλει ώστε να έχουμε καλύτερες διαιτησίες”, είπε και ρωτήθηκε αν και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να αλλάξει η διαιτησία και απάντησε: “Αυτοί που γνωρίζω εγώ προσωπικά είναι αντικειμενικά νέοι άνθρωποι, είναι πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες, κάποιοι από αυτούς επενδύουν τεράστια ποσά για την εποχή και τα ελληνικά δεδομένα οπότε θα ήταν άτοπο να μην καταλαβαίνουν ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο ως προϊόν θέλει αναβάθμιση. Βάλλεται από αυτή την αναξιοπιστία. Χάνει η Ελλάδα, το ποδόσφαιρο της και η κοινωνία μας από το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους ευρωπαϊκούς συλλόγους σε αυτό το επίπεδο. Και βέβαια έχουν καταλάβει και πρέπει από όλες τις πλευρές να βοηθηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί και προβλήματα υπάρχουν και παλιές νοοτροπίες υπάρχουν και στην πράξη δυστυχώς όλοι μας είμαστε μολυσμένοι από τον ιό της αμφιβολίας.

Με όλο το σεβασμό την ώρα που περίμενα παρακολούθησα από το στούντιο την εκπομπή σας, αλλά θεωρώ ότι δεν μπορεί να συζητάμε για μία φάση που θέλουμε να τη δούμε 27 φορές αν είναι πέναλτι. Αν με κραυγαλέο μάτι δεν είναι πέναλτι, το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό σπορ. Δεν είναι πέναλτι. Απλά έχουμε βάλει μέσα στο ποδόσφαιρο πολλούς ανθρώπους που το βλέπουν μόνο ως άθλημα και δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δηλώσεις ή αναφορές με κάποιες προτάσεις που ενδεχομένως να κάνω γίνονται καλόπιστα με σκοπό να συμβάλουν στο χώρο. Το ότι ενδεχομένως κάποιοι πρόεδροι να έχουν αμφιβολίες και να πάρουν πρωτοβουλίες. Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αμφιβολίας που υπάρχει να διυλίζουμε τον κώνωπα και πολλές πρωτοβουλίες να φαίνονται ως προσπάθειες χειραφέτησης αυτό δυστυχώς θα είναι ισοπέδωση. Δεν συμφωνώ με αυτή την ισοπέδωση. Δεν βοηθάει”.

Στα τελευταία παιχνίδια είναι αλήθεια ότι έχει στοχοποιηθεί η Δόξα, αλλά και ο ίδιος ο Σάμιος και η επόμενη ερώτηση αφορούσε αυτό το κομμάτι. “Στη Δόξα πήγα και στη Δράμα πέρσι για πρώτη φορά το Φεβρουάριο. Ακούγοντας όμως το φίλαθλο κόσμο της Δράμας, ο οποίος πέρα από την ιστορία και την παράδοση που κουβαλάει είναι και ένα κοινό ποδοσφαιρικό πολύ διαφορετικό. Είναι γνώστες του ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι εκεί παίζουν μπάλα και οι γυναίκες παίζουν μπάλα. Έχουμε πολλές γυναικείες ομάδες. Έχουν μία ιδιαίτερη έφεση και αγάπη για το ποδόσφαιρο και είναι και πολλοί απαιτητικοί. Έτσι λοιπόν από ότι άκουσα έχουν παράπονα για τις προηγούμενες χρονιές, αλλά ειδικά φέτος έγιναν κάποιες κραυγαλέες κακές διαιτησίες, οι οποίες προκάλεσαν και το κοινό αίσθημα, αλλά και δημιουργούν πίκρα και απογοήτευση γιατί είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μπει σε τροχιά κάθαρσης και πρέπει να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται απ’ όπου γίνεται για να γίνει καλύτερο και ποιο ανταγωνιστικό το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για ό.τι αφορά το τελευταίο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και τη διαιτησία στο συγκεκριμένο αγώνα, είπε: “Από τη στιγμή που μπαίνει η τηλεόραση μέσα στα παιχνίδια και είναι κάτι που θεωρώ αναγκαίο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες νομίζω ότι περιττεύει η γνώμη η δική μου και θεσμικά δεν πρέπει και δεν θέλω να κρίνω τη διαιτησία. Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ζείτε από αυτό, έχετε μεγάλη εμπειρία, έχετε σχολιάσει για το αποτέλεσμα οπότε εγώ περιττεύω στο να κρίνω κατά πόσο η διαιτησία ήταν καλή ή κακή”.

Ο ισχυρός άνδρας της Δόξας δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για την πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα. “Η Δόξα φέτος έχει μία πολύ καλή ομάδα. Μία ομάδα χτισμένη σε νέα φιλοσοφία και νέες βάσεις. Υπάρχει μεγάλη διάθεση. Μας λείπουν οι υποδομές. Βεβαίως εκτιμώ ότι υπάρχει μία νέα πνοή και μία νέα εποχή τη Δράμα και είναι η κατάλληλη συγκυρία για να δημιουργηθούν κάποιες υποδομές διότι όπως σας είπα ότι εκτός του γεγονότος ότι ο κόσμος στη Δράμα είναι ποδοσφαιρόφιλος και απαιτητικός δεν παύει να είναι και φίλαθλος και όπως ξέρετε όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι αποδεικνύουν πλέον ότι για να πάνε στο γήπεδο, να φέρουν την οικογένεια τους και τα παιδιά τους κοντά στην ομάδα χρειάζονται υποδομές. Δυστυχώς στη Δράμα οι υποδομές είναι ανύπαρκτες και υπολείπονται πολύ της ιστορίας και της παράδοσης των όσων έχει συνεισφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο η ιστορική αυτή ομάδα. Όπως σας είπα έχω ελπίδα και πίστη ότι έχει έρθει η ώρα να γίνουν μεγάλες αλλαγές στη Δράμα και συνεπακόλουθα και στη Δόξα”.

Σόφη Κουλούρη


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.