Επανέρχεται με αίτημα ανάκλησης

Aίτημα ανάκλησης προς την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ από την ΠΑΕ ΟΦΗ...

Aίτημα ανάκλησης προς την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, η οποία στην τελευταία συνεδρίασή της απέρριψε την αίτηση «επανάληψης διαδικασίας-ανάκλησης υπόθεσης» σχετικά με το θέμα αδειοδότησης, θα υποβάλει την Τετάρτη η ΠΑΕ ΟΦΗ, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του έκτακτου ΔΣ. Οι Κρητικοί θα ζητούν τον ορισμό νέας συνεδρίασης του ΔΣ, αλλά και χορήγηση αντιγράφων της αλληλογραφίας ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον ΟΦΗ που αφορούν τη σχετική υπόθεση.

Οι Ηρακλειώτες εκφράζουν αμφιβολίες για την ορθότητα των διαδικασιών, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ παλεύει ενάντια στο «σύστημα», στις μεθοδεύσεις αλλά και στις προειλλημένες αποφάσεις σκοπιμότητας.
Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Έχετε μια κατά την γνώμη μας παράνομον απόφασιν και έχουμε ένα κατά την γνώμη μας δίκαιο αίτημα ανακλήσεώς της. Και τον πιο άσχετο να ρωτήσετε, θα σας αναφέρει ότι δεν μπορεί να συμμετέχει εις την Επιτροπή που δικάζει την αδειοδότησιν της ΠΑΕ ΟΦΗ, ο Ορκωτός Λογιστής της ΕΠΟ, ο οποίος τυγχάνει να είναι και λογιστής άλλης ΠΑΕ. Εις το δίκαιο αυτό αίτημα μας, προκαλείτε τον Κρητικό λαό, και γενικότερα τους φιλάθλους του ΟΦΗ. Ποιός υποκινεί και υποδαυλίζει λοιπόν τα επεισόδια; Ποιός προκαλεί; Αυτά ας σκεφθούν οι κάθε είδους αρμόδιοι και ας αναλάβουν αυτοί τις ευθύνες τους».

Από την πλευρά τους, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ, «Θύρα 4», εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Αναλυτικά: «Μιας πιάνει κατάθλιψη όταν μετράμε το πόσα πολλά μας έχετε κάνει. Μας κλείσατε τα φώτα, μας σφάξατε με ένα συγνώμη, μας χτυπήσατε στα Γιάννενα και τώρα με το έτσι θέλω δεν εξετάζετε καν δευτεροβάθμια τον φάκελο μας. Σας είχαμε προειδοποιήσει πάρα πολλές φορές πως την οργή του κόσμου δεν μπορεί να την ελέγξει κανείς. Προβλέπουμε ότι δεν έχετε δει ακόμα τίποτα από αυτά που θα ακολουθήσουν. Να μην τολμήσει να κατέβει κανείς από τους 300, μέχρι να αποκατασταθεί η έννομη τάξη στην ΕΠΟ. Αρχή από τον κ. Σαμαρά αύριο, θα βρισκόμαστε στην Πλατεία Ελευθερίας στις 19:00. Ό,τι αποτελέσματα είχε η βουλευτική ασυλία στην δημόσια ζωή και στο κοινωνικό σύνολο άλλα τόσα έχει και η ασυλία των αλογομούρηδων σας. Επιβάλετε αυτοδιοίκητο στην ΕΠΟ; Επιβάλουμε αυτοδιοίκητο στις ζωές μας και στην Κρήτη μας».

Στο μεταξύ, με γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής Ηρακλείου, Φραγκίσκος Παρασύρης, κάνει λόγο για εμπαιγμό εις βάρος του ΟΦΗ με τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση από την Επιτροπή αδειοδότησης. «Ο τρόπος με τον οποίο λήφθηκε η απόφαση κατά του ΟΦΗ αποτελεί εμπαιγμό και μας βρίσκει κατάφορα αντίθετους. Σημαντικές διαδικασίες που αφορούνε τον αθλητισμό και εκτυλίσσονται εν κρυπτώ, δεν αποτελούν τίποτα άλλο από ένα παρατράγουδο του κράτους δικαίου. Από μια ευνομούμενη πολιτεία με οργανωμένους θεσμούς θα περιμέναμε μια διαφορετική αντιμετώπιση. Στην κρίσιμη αυτή φάση που περνάει τώρα ο ΟΦΗ επιβάλλεται όμως αυτοσυγκράτηση και εγκράτεια», αναφέρει χαρακτηριστικά η γραπτή δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου.

Για άδικη μεταχείριση εις βάρος του ΟΦΗ από τους διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνει λόγο και ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Στρατάκης, σε γραπτή δήλωσή του.

«Η απόρριψη από την ΕΠΟ του αιτήματος του ΟΦΗ για επανεξέταση του φακέλου του, από το αρμόδιο όργανο αλλά με νόμιμη σύνθεση, επιβεβαιώνει την άδικη μεταχείριση της ομάδας από τους διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι στημένες και προειλημμένες αποφάσεις της ΕΠΟ εξοργίζουν τον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης και τα αθλητικά σωματεία, τα οποία μέσω των Ενώσεών τους, θέσπισαν κριτήρια για να τηρούνται και όχι για να καταπατούνται. Τον αγώνα για δικαίωση με πρωτοβουλίες της Διοίκησης του ΟΦΗ στα αρμόδια όργανα θα τον δώσουμε μέχρι τέλος, πιέζοντας για να πάρουν δίκαιες και σωστές αποφάσεις. Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξυγιανθεί και μόνο η οργανωμένη και μαζική πίεση μπορεί να δρομολογήσει μια τέτοια εξέλιξη, με δράσεις που δεν θα αφήνουν περιθώρια για άλλης μορφής εκμετάλλευση και στην πράξη θα αδυνατίζουν τις παρεμβάσεις μας. Η καθολική συμμετοχή στις πιέσεις, σε συνδυασμό με την ενδεδειγμένη ψυχραιμία, σίγουρα θα έχουν αποτέλεσμα. Αν παρόλ’ αυτά η ΕΠΟ εξακολουθεί να πορεύεται τον ίδιο ολισθηρό δρόμο, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός θα πρέπει να επιβάλλουν άμεσα τη συνταγματική επιταγή για ισονομία και ισοπολιτεία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.