Στα πέναλτι η πρόκριση για Γκάνα και Ιράκ

Γκάνα και Ιράκ χρειάστηκαν πέναλτι, ωστόσο κατάφεραν ν΄ αποκλείσουν τα θεωρητικά φαβορί των προημιτελικών, Χιλή και Νότιο Κορέα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να προκριθούν στην τετράδα του Μουντιάλ U20 που διεξάγεται στην Τουρκία.

Γκάνα και Ιράκ χρειάστηκαν πέναλτι, ωστόσο κατάφεραν ν΄ αποκλείσουν τα θεωρητικά φαβορί των προημιτελικών, Χιλή και Νότιο Κορέα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να προκριθούν στην τετράδα του Μουντιάλ U20 που διεξάγεται στην Τουρκία.

Στο «Καντίρ Χας Σεχίρ» της Καισάρειας οι Ιρακινοί προηγήθηκαν δύο φορές στο 90λεπτο και μία στην παράταση. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα, με συνέπεια να οδηγηθεί η διαδικασία πρόκρισης στα πέναλτι. Εκεί η ομάδα Χακίμ Σακίρ ήταν πιο ψύχραιμη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει των Κορεατών με 5-4 και να μπει στα ημιτελικά.

Το σκορ για το Ιράκ άνοιξε στο 21΄ με πέναλτι του Αλί Φαέζ, ενώ στο 25΄ ισοφάρισε σε 1-1 για τους Νοτιοκορεάτες ο Τσανγκ Χουν. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Φαρχάν Σουκόρ (42΄) έδωσε το προβάδισμα ξανά στους Ιρακινούς, στο 50΄, όμως και πάλι η ομάδα του Κουάνγκ Γιο Λι επέστρεψε στο ματς ισοφαρίζοντας με τον Γκβανγκ Χουν. Και πάλι ο Σουκόρ, στην παράταση πια, έδωσε το αβαντάζ στο Ιράκ κάνοντας το 3-2 στο 118΄, μετά από ασίστ του Σουκάν, όμως στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του έξτρα χρόνου (122΄) ο Χουν Σεόλ ισοφάρισε σε 3-3 κι έστειλε τον προημιτελικό στα πέναλτι.

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων, Σουκόρ, και ο γκολκίπερ Χαμίντ ήταν οι πρωταγωνιστές των Ιρακινών στην παράταση, με αποτέλεσμα το τελικό 5-4 να τους δώσει την πρόκριση. Στον ημιτελικό της Τετάρτης (10/7) το Ιράκ θ΄ αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη. Δραματικός ήταν και ο τελευταίος, χρονικά, προημιτελικός ανάμεσα στην Γκάνα και τη Χιλή, που κρίθηκε υπέρ των Αφρικανών στην παράταση με σκορ 4-3 (κανονική διάρκεια 2-2). Στον ημιτελικό η Γαλλία θα είναι η αντίπαλος των Γκανέζων, με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ Νέων.

Στην «Τουρκ Τέλεκομ Αρένα» της Κωνσταντινούπολης οι Χιλιανοί ήταν καταπληκτικοί στο πρώτο μέρος, έχασαν ευκαιρίες, όμως, για να σκοράρουν γκολ, οι οποίες και κόστισαν την τελική πρόκριση. Η Γκάνα άνοιξε το σκορ με τον Οντιέρ στο 11΄, ενώ με δύο γκολ στο 23΄ και στο 27΄ (αμφότερα καταπληκτικά σουτ) οι Καστίγιο και Ενρίκεζ έδωσαν το αβαντάζ στη Χιλή. Το παιχνίδι οδήγησε στην παράταση η ισοφάριση του Ίνκουμ στο 72΄.

Εκεί η Χιλή προηγήθηκε ξανά με τον Ενρίκεζ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 98΄, μετά από ασίστ του Μπαέζα, όμως οι Αφρικανοί με τον Σεϊντού στο 113΄ και τον Ίνκουμ (μεγάλο πρωταγωνιστή μια και ισοφάρισε σε 2-2 και έδωσε τη νίκη πρόκριση με 4-3) στο 121΄ ανέτρεψαν το σκορ και πήραν το εισιτήριο για την τετράδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.