“Άστραψε και βρόντηξε” ο Πλατινί

Με σκληρή γλώσσα για τους ποδοσφαιριστές που εκπροσώπησαν την εθνική ομάδα της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής μίλησε ο Μισέλ Πλατινί.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, ο Νικολά Ανελκά προσέβαλε τον προπονητή του, Ραϊαμον Ντόμενεν στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον αγώνα με το Μεξικό. Ο επιθετικός της Τσέλσι αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας για αυτή του την ενέργεια, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τον αποβάλει από την ομάδα και να τον στείλει στη Γαλλία. Αποτέλεσμα όλης αυτής ιστορίας ήταν η ανταρσία των συμπαικτών του προς ένδειξη συμπαράστασης προς το πρόσωπό του.

Έτσι, ο πρόεδρος της UEFA σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε μεταξύ άλλων ότι αν ήταν στο χέρι του οι «επαναστάτες» όπως τους χαρακτήρισε δεν θα φορούσαν ποτέ ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο ενώ ολοκληρώνοντας υπογράμμισε πως και ο Ζοσέ Μουρίνιο να ήταν στον πάγκο πάλι τα ίδια θα είχαν γίνει.

«Είναι εντελώς άχρηστοι και εντελώς ηλίθιοι», είπε αρχικά ο Πλατινί και συνέχισε: «Δεν μπορείς να ρεζιλεύεις την εικόνα της γαλλικής ομάδας. Εγώ δεν θα το είχα αφήσει έτσι το θέμα, θα τους απέκλεια για πάντα».

Ολοκληρώνοντας, ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής που είχε κερδίσει το Μουντιάλ του 1984 προστάτεψε τον τότε προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Ραϊαμον Ντόμενεκ δηλώνοντας πως και «ο Μουρίνιο δεν θα τα είχε καταφέρει καλύτερα από το Ντόμενεκ. Δεν έχουμε καθόλου καλή ομάδα, δεν έχουμε καλή γενιά ποδοσφαιριστών».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον Ανελκά, ο οποίος θα απουσιάζει από 18 αγώνες των «τρικολόρ», με αποκλεισμό από πέντε αγώνες τιμωρήθηκε ο Πατρίς Εβρά και με τρεις αγώνες ο Φρανκ Ριμπερί, επειδή ήταν αρχηγοί της εθνικής Γαλλίας. Επίσης, στον Ζερεμί Τουλαλάν επιβλήθηκε αποκλεισμός από έναν αγώνα των «μπλε», επειδή θεωρήθηκε υποκινητής των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από τους παίκτες, όπως ήταν η απόφασή τους να μην προπονηθούν στις 20 Ιουνίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ανελκά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.