H απίστευτη χειρονομία του Ντε Ρόσι

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι τοποθέτησε το μετάλλιό του από την κατάκτηση του Μουντιάλ 2006 στο φέρετρο του φροντιστή της Εθνικής Ιταλίας!

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι τοποθέτησε το μετάλλιό του από την κατάκτηση του Μουντιάλ 2006 στο φέρετρο του φροντιστή της Εθνικής Ιταλίας!

Ο Πιέτρο Λομπάρντι, ήταν ο άνθρωπος που επί χρόνια φρόντιζε τις εμφανίσεις και τα ποδοσφαιρικά παπούτσια των «ατζούρι». Για τους παίκτες, ήταν γνωστός ως «Spazzolinο» («οδοντόβουρτσα»), για τον τρόπο που γυάλιζε τα παπούτσια των διεθνών. Δημοφιλέστατος στα αποδυτήρια, ο Λομπάρντι έφυγε πριν από μερικές μέρες από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, με αρκετά πρώην και νυν μέλη των «ατζούρι» να εκφράζουν τη θλίψη τους μέσω social media.

Ο Ντε Ρόσι όμως, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Gazzetta Dello Sport, έκανε κάτι πολύ πιο συγκινητικό.

Την περασμένη Τετάρτη, μετά το τέλος της προπόνησης, κατευθύνθηκε οδικώς προς τη Φλωρεντία για την κηδεία του καλού του φίλου. Στην τσέπη του, είχε το χρυσό μετάλλιο της κατάκτησης του Μουντιάλ 2006. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αφού ο Ντε Ρόσι αποχαιρέτισε για τελευταία φορά τον Λομπάρντι, έβγαλε το μετάλλιό του και το τοποθέτησε στο φέρετρο, ως ύψιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης για έναν από τους αθέατους ήρωες της «σκουάντρα ατζούρα».

«Υπήρχε συμβολισμός στη χειρονομία του Ντε Ρόσι, ότι η νίκη της Ιταλίας θα περάσει στην αιωνιότητα. Ίσως ήταν όμως απλά μία υπόσχεση που είχε δώσει ο Ντε Ρόσι σε έναν φίλο. Ίσως κατάλαβε ότι οι αναμνήσεις μένουν στην καρδιά και το μυαλό και όχι στα αντικείμενα που κατέχουμε. Πρόκειται για το μινιμαλιστικό πιστεύω που αναφέρει ότι ”τα πράγματα που κατέχεις, καταλήγουν να κατέχουν εσένα”. Αυτό σίγουρα δεν θα γίνει με το μετάλλιο του Ντε Ρόσι. Τελείωσε το λαμπερό ταξίδι του και θα βρίσκεται πάντα μαζί με τον άνθρωπο που αποκαλούσαν ”Οδοντόβουρτσα”», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα για την ενέργεια του Ντε Ρόσι, προσθέτοντας ότι η αγάπη του για τη Ρώμη (ακόμα μένει στις όχθες του Τίβερη στο κέντρο της πόλης και όχι σε κάποια βίλα κοντά στο προπονητικό κέντρο της Τριγκόρια), τον έχει κάνει να δείχνει συχνά τη ρομαντική πλευρά του εαυτού του…

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο, αριστερά στον κύκλο απεικονίζεται ο Λομπάρντι στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006, μετά τον τελικό με τη Γαλλία στο Βερολίνο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.