Λιονέλ Μέσι «Η τελευταία μου ευκαιρία να το σηκώσω!!»

Αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και τις δυνάμεις του είναι ο Λιονέλ Μέσι προκειμένου να πάρει τον μοναδικό μεγάλο τίτλο που λείπει από την τεράστια συλλογή του. Ο Αργεντίνος σταρ μιλώντας στους Ταϊμς της Ινδίας αναφέρθηκε στα όνειρά του ενόψει του Μουντιάλ που ξεκινά σε λίγες μέρες

Αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και τις δυνάμεις του φαίνεται πως είναι ο Αργεντινός σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι προκειμένου να πάρει τον μοναδικό μεγάλο τίτλο που λείπει από την τεράστια συλλογή του.
Για μια χρονιά ακόμη ήταν πρωταθλητής Ισπανίας κι αυτό συνοδεύτηκε φέτος με το Copa del Rey. Όμως εδώ και αρκετό καιρό δείχνει συγκεντρωμένος για τον μεγάλο στόχο της καριέρας του, το Παγκόσμιο κύπελλο. Πήρε το χρόνο του να ξεκουραστεί στο Ισπανικό πρωτάθλημα και πλέον σε μια εθνική Αργεντινής αρκετά ποιοτική και φιλόδοξη ανεβάζει ψηλά τον πήχη!
Σε συνέντευξή του στους Τάϊμς της Ινδίας, ο Μέσι ξεκαθάρισε πως στα γήπεδα της Ρωσίας υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία για τον ίδιο και τους παίκτες της γενιάς του κι ο ίδιος δεν θέλει να την αφήσει στην τύχη της:

«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε τίποτα για την Αργεντινή. Δεν υπάρχει κάτι κακό στις προσδοκίες από τη στιγμή που δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε ένα Μουντιάλ από το 1986. Όπως κάθε Αργεντινός έτσι και εγώ θέλω να ζήσω την υπέρτατη χαρά, να κερδίσω ένα Μουντιάλ για την πατρίδα μου. Κάθε παίκτης της Αργεντινής έδωσε τον καλύτερο του εαυτό το 2014 αλλά δεν τα καταφέραμε.
Το όνειρό μου εξακολουθεί να είναι το ίδιο. Να είμαι στον τελικό και να σηκώσω το Κύπελλο. Είναι δύσκολο να κάνεις τη διαδρομή και να φτάσεις μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ. Μια εμπειρία που τη ζήσαμε το 2014. Θέλουμε να κάνουμε το ίδιο και να αλλάξουμε το τελικό αποτέλεσμα. Θέλουμε να σηκώσουμε το Κύπελλο αυτή τη φορά, πόσο μάλλον από τη στιγμή που αυτή μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για τη δική μας γενιά να το κατακτήσουμε..”
είπε αναφερόμενος στο όνειρο το δικό του κι όπως φαίνεται αρκετών συμπαικτών του.

Ρωτήθηκε για το αν είναι ένα αφόρητο βάρος για τον ίδιο, να φέρει εις πέρας το όνειρο των συμπατριωτών του και η απάντησή του ήταν στο ίδιο μήκος κύματος:

«Όχι, στα αλήθεια όχι. Εάν είσαι Αργεντινός και μάλιστα ποδοσφαιριστής ή οπαδός θέλεις η ομάδα σου να φτάσει στο ανώτερο βραβείο. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Μάλιστα και εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Όλοι ξέρουμε τι πρόκληση είναι να κερδίσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά όλοι το θέλουμε. Η Αργεντινή το χρειάζεται. Οπότε, αυτό είναι φυσιολογικό».

Η δική του γένια ποδοσφαιριστών, έχει δεχτεί κριτική από τα μέσα της Αργεντινής μετά από κάθε ήττα. Πόσο οδυνηρό είναι αυτό για τον σούπερ στάρ Μέσι;  

«Σίγουρα πονάει, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι το κάνουν υπό τον… πόνο που περνάμε όλοι μας. Η Αργεντινή είναι ένα τρελό ποδοσφαιρικό κράτος. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν τα μίντια είναι κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικό. Αρχικά σκεφτήκαμε ότι το να φτάσεις σε τρεις τελικούς δεν είχε νόημα. Αλλά έτσι είναι η Αργεντινή, δεν υπάρχει χώρος για τους επιλαχόντες».

Αναφερόμενος στον όμιλο της  Αργεντινής όπου θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία, την Κροατία και τη Νιγηρία τόνισε :

«Πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό όταν αντιμετωπίζεις τους καλύτερους στο τουρνουά. Κάθε αντίπαλος θα είναι έτοιμος να σου βάλει… αναπάντητα ερωτήματα και πρέπει να είσαι έτοιμος για τα πάντα. Αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο. Μόνο οι καλύτεροι έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπούν την ομάδα τους. Όλα τα παιχνίδια θα είναι σκληρά, αλλά είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε».

Δεν μπορούσε να μην απαντήσει και για άλλες ομάδες που ο ίδιος ικανές να διεκδικήσουν το τρόπαιο και είναι αλήθεια πως έχει πολλούς στο μυαλό του : 

«Όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά έθνη θα ξεκινήσουν ως φαβορί. Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές, Γερμανοί, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να τα καταφέρουν άλλη μια φορά. Η Ισπανία έχει μια καλή ομάδα που μπορεί να διανύσει όλη την απόσταση. Η Βραζιλία και η Πορτογαλία τα πήγαν καλά στα προκριματικά, όπως και η Γαλλία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.