“Περίπατος” της Ρωσίας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ (video)

Ονειρεμένο ξεκίνημα για την Ρωσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πολύ ανώτερη από την Σαουδική Αραβία επιβλήθηκε με σκορ 5-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ονειρεμένο ξεκίνημα για την Ρωσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πολύ ανώτερη από την Σαουδική Αραβία επιβλήθηκε με σκορ 5-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Ρωσία που μετρούσε 5 σερί ήττες στα τελευταία της παιχνίδια σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, έφτασε επιτέλους σε μία νίκη, απαραίτητη για να ελπίζει στην πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του πλανήτη.
 Μεγάλοι πρωταγωνιστές ο Γκολόβιν με 2 ασίστ και 1 γκολ και ο Τσερίσεφ που αν και μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, κατάφερε να σκοράρει δις. Μάλιστα ο Τσερίσεφ αναδείχτηκε και MVP της πρεμιέρας. Η Σαουδική Αραβία επέστρεψε σε τελική φάση μετά από 12 χρόνια και την παρουσία της στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2006 στην Γερμανία, δείχνοντας χτυπητές αδυναμίες σε όλους τους τομείς. Δύσκολα με βάση την σημερινή της απόδοση θα καταφέρει να πάρει κάποιον βαθμό στον όμιλο. 

Στο πρώτο ημίχρονο η Σαουδική Αραβία είχε μεγαλύτερη κατοχή (56%, έναντι 44% της Ρωσίας), ανούσια όμως καθώς δεν μπόρεσε επί της ουσίας να απειλήσει την αντίπαλη εστία. 
Οι οικοδεσπότες κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, δηλαδή ένα γρήγορο γκολ. Στο 12ο λεπτό ο Γκολόβιν έκανε μία “ζυγισμένη” σέντρα και ο Γκαζίνσκι με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο γκολ του Μουντιάλ. 
Στο 24ο λεπτό η Ρωσία έχασε ίσως τον πιο ποιοτικό της παίκτη, τον Άλαν Τζαγκόεφ (πιθανότατα με θλάση) και είχαμε έτσι την…ταχύτερη εναρκτήριου ματς στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αντικαταστάτης του Ντένις Τσερίσεφ, έμελλε να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για την Εθνική του ομάδα.
Στο 43ο λεπτό έκανε πολύ ωραία προσποίηση σε 2 αντιπάλους (Αλ Μπουραϊκ και Ομάρ Χαουσαουί)  και τελείωσε ιδανικά τη φάση. 2-0 για τους Ρώσους με το πρώτο γκολ με την φανέλα της εθνικής Ρωσίας για τον άσο της Βιγιαρεάλ. Πολύ εύστοχη η Ρωσία με 2 γκολ σε ισάριθμες τελικές προς την εστία! 
Η πρώτη καλή φάση για την ομάδα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι ήρθε στο 56ο λεπτό. Σέντρα από δεξιά του Αλ Σεχρί, ο Αλ Σαχλαουί και ο Αλ Τζασίμ δεν πρόλαβαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα απείλησε εκ νέου με κεφαλιά του Αλ Φαράτζ. 

Στο 71ο λεπτό  έγινε το 3-0, με τον Τζούμπα να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. 9ο γκολ στα 13 τελευταία ματς με την Εθνική! Άπιαστη κεφαλιά από τον Ρώσο επιθετικό που πέτυχε γκολ λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι. Πολύ σπάνια βλέπουμε 2 αλλαγές να σκοράρουν σε ένα παιχνίδι. Η απόλυτη δικαίωση για τον Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ. 

Στις καθυστερήσεις ο Τσερίσεφ πέτυχε το ωραιότερο γκολ του ματς με άπιαστο σουτ. 2ο προσωπικό τέρμα για τον άσο της Βιγιαρεάλ. Ο επίλογος γράφτηκε λίγο αργότερα με εκπληκτικό φάουλ του Γκολόβιν. Τελικό σκορ 5-0, με πολύ καλή εμφάνιση και πολύ μεγάλη ευστοχία. Επόμενο ματς για τους οικοδεσπότες στις 19 Ιουνίου, στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στην Αίγυπτο. Την επόμενη μέρα θα παίξει η απογοητευτική Σαουδική Αραβία με την Ουρουγουάη των Σουάρες, Καβάνι.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Γκασίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (64΄Κουζιάεβ), Τζαγκόεβ (24′ Τσερίσεβ), Γκολόβιν, Σμολόβ (70΄ Τζούμπα)

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Μαϊούφ, Αλμπουραΐκ, Ομ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Σαχρανί, Αλ Νταουσαρί, Οταΐφ (64΄ Φαχάντ), Αλ Φαράτζ, Αλ Τζασίμ, Αλ Σεχρί (73΄ Αλ Καϊμπρί), Αλ Σαχλάουι (84΄Ασίρι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.