Με το δεξί η Κροατία (video)

Η Κροατία νίκησε σχετικά εύκολα τη Νιγηρία με 2-0 και βρίσκεται μόνη πρώτη στον Δ' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Κροατία νίκησε σχετικά εύκολα τη Νιγηρία με 2-0 και βρίσκεται μόνη πρώτη στον Δ’ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Λίγο η τύχη στο πρώτο γκολ, λίγο η ανόητη ενέργεια του Εκόκνγκ στο 70′ έδωσαν την ευκαιρία στην παρέα του Μόντριτς να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα γήπεδα της Ρωσίας. 

Το αυτογκόλ του Ετέμπο έβαλε τους Ευρωπαίους μπροστά στο σκορ στο 32′, ενώ στο 71’ο Μόντριτς με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Η Νιγηρία «έχασε» ένα ημίχρονο, αφού στο πρώτο ήταν ακίνδυνη επιθετικά, ενώ στο δεύτερο προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ, χωρίς να το καταφέρει.  



Η τύχη στη μεριά της Κροατίας

Άργησαν οι δύο ομάδες να βρουν τα πατήματα τους στο παιχνίδι. Επιφυλακτικές και λίγο άτολμες δεν ολοκλήρωναν τις επιθέσεις τους στα πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα να περάσουν 14 λεπτά για να δούμε την πρώτη ευκαιρία στο ματς. Οι Κροάτες που κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα απείλησαν με το σουτ του Πέρισιτς έξω από την περιοχή, ενώ από μακρινή απόσταση ήταν και η δεύτερη απόπειρα των Ευρωπαίων για το γκολ, στο 16 με τον Κράμαριτς. 

Η Νιγηρία ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Σε ολόκληρο το 45λεπτο το μόνο που είχε να επιδείξει επιθετικά ήταν μία φάση διαρκείας που τερματίστηκε με άστοχο μακρινό σουτ του Ετέμπο στο 23′ και άλλη μία τελική με τον Μόουζες στο 33′, λίγα δευτερόλεπτα μετά το γκολ που δέχθηκε. Η τύχη ήταν με το μέρος της Κροατίας, καθώς στο 32′ μετά από κεφαλιά του Μάντζουκιτς, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ετέμπο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο βάθος της εστίας. Με αυτό το γκολ πήγε στα αποδυτήρια η παρέα του Μόντριτς, αν και είχε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα. 

Μίλησε η εμπειρία

Με διάθεση να επιτεθεί μπήκε στο δεύτερο μέρος η Νιγηρία και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσει, με τον Μπαλογκούν και τον Μόουζες να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα προς την εστία του Σούμπασιτς. Η είσοδος του Μπρόζοβιτς βοήθησε την Κροατία να ελέγξει εκ νέου τη μεσαία γραμμή και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα η ανόητη ενέργεια του Εκόκνγκ να αγκαλιάσει τον Μάντζουκιτς και να μην τον αφήσει να πηδήξει για κεφαλιά, έδωσε την ευκαιρία στον Μόντριτς να πετύχει το 2-0 με πέναλτι (71′) και να βάλει τέλος στα όνειρα της Νιγηρίας για το θετικό αποτέλεσμα. 

Διαιτητής: Ρίκι Σάντρο (Βραζιλία)
Κίτρινες: Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς – Εκόνγκ
 
Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Στρίνιτς, Πέρισιτς, Λόβρεν, Ράκιτιτς, Κράμαριτς (60΄ Μπρόζοβιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς (86΄ Πιάτσα), Ρέμπιτς (78΄ Κόβασιτς), Βίντα
Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόβου, Ντιντί, Εκόνγκ, Μπαλουγκούν, Ετέμπο, Ιγκάλο (73΄ Ιχεανάτσο), Όμπι Μίκελ (88΄ Νουάνκο), Μόουζες, Σεχού, Ιβόμπι (62΄ Μούσα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.