Η Ρωσία επικράτησε με 3-1 της Αιγύπτου και έκανε βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ, ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν δυσκολεύτηκε μνα φτάσει στη νίκη, στην επιστροφή του Σαλάχ μετά από ένα μήνα στους αγωνιστικούς χώρους.

Βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε η Ρωσία που επικράτησε της Αιγύπτου για τον πρώτο όμιλο, στο Στάδιο της Αγίας Πετρούπολης με 3-1. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κράτησε τη μπάλα όταν χρειάστηκε και το σημαντικότερο, σκόραρε για να φτάσει στο «τρίποντο», δεύτερο μετά τη νίκη με την Σαουδική Αραβία. 

Για την Αίγυπτο, ο Κούπερ ξεκίνησε τον Σαλάχ, αντί του Ουάρντα(που πέρασε ωςαλλαγή), ωστόσο δεν ήταν ο ίδιος παίκτης πριν τον τραυματισμό του και δεν μπόρεσε να βοηθήσει αρκετά του «Φαραώ». 
Η Ρωσία μετά την επιβλητική νίκη με την Σαουδική Αραβία συνέχισε εξίσου καλά κερδίζοντας 3-1. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ, κάτι που τους βοήθησε ψυχολογικά, τη στιγμή που η Αίγυπτος είχε ανεβάσει την απόδοσή της. 

Η Ρωσία πλέον έχει έξι βαθμούς στον πρώτο όμιλο και βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την πρόκριση. Με μη νίκη της Σαουδικής Αραβίας η Ρωσία εξασφαλίζει την πρόκρισή της. 
Στο πρώτο ημίχρονο η Ρωσία ξεκίνησε με διάθεση να απειλήσει ώστε να πετύχει γρήγορο γκολ που θα την έβαζε μπροστά και σε θέση οδηγού. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ, πίεζε και απείλησε στο πέμπτο λεπτό με σουτ του Ζόμπνιν και τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν σε δύο περιπτώσεις. Ο Ιγκνάσιεβιτς μετά από σέντρα του Σαμέντοφ πήρε την κεφαλιά και προβλημάτισε τον Ελσενάουι. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκολόβιν έπιασε δυνατό σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Αιγύπτου. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Ραούλ Κούπερ ήρθε στο 14ο λεπτό με κεφαλιά του Μαρουάν Μόχσεν μετά από κόρνερ. Ο Τρεζεγκέ με ωραίο σουτ θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ στο 16 όμως το σουτ του πέρασε άουτ. 

Στο 19 ο Τσερίσεφ έπιασε φοβερό σουτ που πέρασε πάνω από το δοκάρι του Ελσενάουι. Η Αίγυπτος  ανέβασε την απόδοσή της και κράτησε τη μπάλα παραπάνω στην κατοχή της. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να απειλήσει στο 34 με τον Αμπντέλσαφί να κάνει τη σέντρα όμως προ του Σαλάχ ο Ζιρκόφ παραχώρησε το κόρνερ. 

Στο 42 το μεγάλο αστέρι της Αιγύπτου, ο Μοχάμεντ Σάλαχ, δέχτηκε τη μπάλα από τον Μόχσεν έξω από  την περιοχή, έκανε μια ντρίμπλα γύρισε και σούταρε χωρίς να βλέπει την εστία με τη μπάλα να περνάει άουτ. 

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η Ρωσία άνοιξε το σκορ! Στο 47 μετά από σέντρα ο Ελσενάουι απομάκρυνε με γροθιές, η μπάλα έφτασε στον Γκολόβιν που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Φατί που άθελά του έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 
Στο 56 η Αίγυπτος έχασε καλή ευκαιρία με τον Σαλάχ, που πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε και σούταρε κερδίζοντας κόρνερ. 

Η Ρωσία ήταν καλύτερη  και δεν άργησε να φτάσει στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος. Με εξαιρετική ανάπτυξη η μπάλα έφτασε δεξιά στον Σαμέντοφ που είδε την κίνηση του Φερνάντεζ και του έδωσε. Ο Φερνάντεζ με συρτή σέντρα βρήκε την περιοχή τον Τσερίσεφ που έκανε το 2-0 με το τρίτο του γκολ στο  Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Τζιούμπα έκανε το 3-0 Ο Κουτέποφ έκανε βαθιά μπαλιά ο υψηλόσωμος επιθετικός της Ρωσίας έκανε κοντρόλ, σούταρε και σκόραρε. Ο Τζιούμπα έφτασε τα δύο γκολ στο Μουντιάλ. 

 Η καλύτερη ευκαιρία για την Αίγυπτο, χάθηκε στο 69  με τον Σαλάχ να στρώνει στον Τρεζεγκέ που σούταρε όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ακινφέεφ και κατέληξε άουτ.

Η Αίγυπτος πίεσε με στόχο να μειώσει και το κατάφερε στο 73. Ο Ζόμπνιν ανέτρεψε τον Σάλαχ με τον διαιτητή να δείχνει αρχικά φάουλ.  Ο Αργεντινός διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και καταλόγισε πέναλτι. Ο Σαλάχ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 3-1. Οι δύο ομάδες μετά το 3-1 δημιούργησαν ευκαιρίες όχι όμως ικανές για να πετύχουν άλλο γκολ. Η Ρωσία με αυτή τη νίκη έχει κάνει βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση και περιμένει μη νίκη της Σαουδικής Αραβίας στο ματς με την Ουρουγουάη. Τότε  θα πάρει και μαθηματικά την πρόκριση. 

ΡΩΣΙΑ Ακινφέεφ-Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασίεβιτς, Ζιρκόφ-Σαμέντοφ, Ζόμπνιν, Γκολόβιν, Γαζίνσκι, Τσερίσεφ(74 Κουζιάεφ) -Τζιούμπα(79 Σμολόφ)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ : Ελσεναουί- Φατί, Αλί Γκαμπρ, Εγκάζι, Αμπντελσαφί, – Σαλάχ, Ταρέκ Αμέντ, Αμπντάλα, Ελνένι(64 Ουάρντα), Τρεζεγκέ(68 Σομπνί)-Μαρουάν(82 Καχράμπα).