Ο Κέιν και τα ρεκόρ του

Ο Χάρι Κέιν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Αγγλίας επί του Παναμά με 6-1. Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κατέρριψε ο επιθετικός της Τότεναμ, όμως δεν ήταν ο μόνος που έγραψε ιστορία.

Ο Χάρι Κέιν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Αγγλίας επί του Παναμά με 6-1. Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κατέρριψε ο επιθετικός της Τότεναμ, όμως δεν ήταν ο μόνος που έγραψε ιστορία. 

Στατιστικά και ρεκόρ:
* Μόλις δύο Εθνικές ομάδες πέτυχαν το «παρθενικό» τους γκολ εναντίον της Αγγλίας σε αγώνα για την τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη που το κατάφερε ήταν η Εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 και η δεύτερη η Εθνική ομάδα του ΕΙΡΕ στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990. Ο Παναμάς έγινε η τρίτη με το γκολ του Μπαλόι. 

* Το πέναλτι-γκολ του Χάρι Κέιν είναι το πρώτο που εκτελεί Άγγλος παίκτης σε Μουντιάλ μετά το 2002 και την εκτέλεση του Ντέιβιντ Μπέκαμ κόντρα στην Αργεντινή

* Ο Χάρι Κέιν έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Μουντιάλ που σημειώνει δύο γκολ από το σημείο του πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα. Ο πρώτος που είχε καταφέρει κάτι ανάλογο ήταν ο Τεόφιλο Γκουτιέρες στον αγώνα του Περού κόντρα στο Ιράν στις 11 Ιουνίου του 1978

*Ο επιθετικός της Τότεναμ έγινε  ο τρίτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που σκοράρει 3+ γκολ στην φάση των ομίλων του Μουντιάλ μετά τον Ρότζερ Χαντ το 1966 και τον Γκάρι Λίνεκερ το 1986.

* Προηγούμενος παίκτης που είχε πετύχει από δύο γκολ στις δύο πρώτες συμμετοχές του σε Μουντιάλ, όπως έκανε τώρα ο Χάρι Κέιν, ήταν ο Πολωνός Λάτο το 1974. Κάτι ανάλογο έχουν πετύχει επίσης ο ΑργεντινόςΓκιγέρμο Στάμπιλε (1930), ο ΟύγγροςΣάντορ Κότσιτς(1954) και ο ΓάλλοςΧουστ Φοντέν (1958).

* Μόνο ο Γκάρι Λίνεκερ με 10 γκολ, έχει περισσότερα από τον Κέιν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο άσος της Τότεναμ σε 153 λεπτά, έχει σημειώσει 5 γκολ.

* Μόνο το 1966 σκόραρε περισσότερα γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου η Αγγλία. Όταν στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Αγγλία σημείωσε 11 τέρματα, ενώ τώρα σε δύο παιχνίδια έχει βάλει ήδη 8. Το ίδιο είχε κάνει και το 1954 και το 1990.

* Ο Χάρι Κέιν είναι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ με 5 γκολ. Όλα τα τέρματα του Άγλλου επιθετικού είναι με σουτ, με τον επιθετικό της Τότεναμ να έχει το απόλυτο στις τελικές του προσπάθειες. 5 σουτ εντός εστίας, 5 γκολ΄.

* Έγραψε ιστορία ο Φελίπε Μπαλόι, καθώς έγινε ο γηραιότερος στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που σκοράρει σε ντεμπούτο στη διοργάνωση. Ο αμυντικός του Παναμά σκόραρε σε ηλικία 37 ετών και 120 ημερών καταρρίποντας την επίδοση του Μαρτίν Παλέρμο, ο οποίος είχε βρει δίχτυα σε Μουντιάλ σε ηλικία 36 χρόνων και 227 ημερών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.