Καρδιοχτύπι και πρόκριση για την Ισπανία

Η Ισπανία έπαιξε με τη φωτιά στο ματς με το Μαρόκο αλλά το τελικό 2-2 την έστειλε στους «16» απέναντι στην οικοδέσποινα Ρωσία

Η Ισπανία μπήκε στη σέντρα του τελευταίου ματς στη φάση των ομίλων, ούσα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ενώ το Μαρόκο που είχε ήδη αποκλειστεί αναζητούσε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση. 
Από μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα για κάθε προπονητή σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι τους. 
Ισπανία (4-2-3-1): Ντε Χέα – Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Άλμπα – Μπουσκέτς, Τιάγκο – Σίλβα, Ίσκο, Ινιέστα – Κόστα
Μαρόκο (4-2-3-1): Ελ Καζουί – Ντιράρ, Ντα Κόστα, Σαΐς, Χακίμι – Μπουσουφά, Ελ Αχμαντί – Άμραμπατ, Μπελχαντά, Ζιγιάς – Μπουταΐμπ

«Αγκάθι» από νωρίς
Το Μαρόκο έδειξε από το πρώτο ημίχρονο ότι δε θα κάνει τα χατίρια της Ισπανίας, η οποία μπήκε φουριόζα, ωστόσο βρήκε μια πολύ αποφασισμένη ομάδα. Με πολύ τρέξιμο και δύναμη οι Αφρικανοί έκλεισαν τους διαδρόμους και πήραν προβάδισμα στο 14ο λεπτό με τον Μπουταΐμπ, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Ντε Χέα και δε λάθεψε. Η ανασταλτική λειτουργία των Ισπανών έδειχνε να έχει προβλήματα, ωστόσο στην ανάπτυξη Ινιέστα και Ίσκο έκαναν τρομερή δουλειά. Ένα πεντάλεπτο μετά το γκολ των Μαροκινών, οι δυο τους συνεργάστηκαν και ο Ίσκο με ωραίο πλασέ ολοκλήρωσε την έξοχη ασίστ του Ινιέστα για να ισοφαρίσει. 
Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου παρά την κυριαρχία των Ισπανών με το τίκι τάκα και το χαμένο δεύτερο τετ α τετ του Μαρόκου και πάλι με τον Μπουταΐμπ ο οποίος αυτή τη φορά νικήθηκε από το Ντε Χέα. 


Κυριάρχησε αλλά έμεινε πίσω στο σκορ

Από την αρχή του δεύτερου μέρους η Ισπανία έβαλε σε μεγάλη πίεση το Μαρόκο. Παρά τις ευκαιρίες η μπάλα δεν πήγε στα δίχτυα και το Μαρόκο αφού προειδοποίησε με το δοκάρι του Άμραμπατ, πήρε προβάδισμα στο 81ο λεπτό με κεφαλιά του Ενεσίρι που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Μπουταΐμπ.
Η Ισπανία βρέθηκε σε κίνδυνο να μείνει εκτός συνέχειας στη διαφορά των γκολ μετά την ισοφάριση του Ιράν στο ματς με την Πορτογαλία. Πριν όμως ενεργοποιηθεί το σενάριο τραγωδίας ο Ιάγο Άσπας με τακουνάκι ισοφάρισε, αλλά χρειάστηκε η χρήση του VARγια να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν οφ σάιντ, πριν ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς.

Το τελικό 2-2 έφερε την Ισπανία στην πρώτη θέση και στους «16» αντιμέτωπη με τη δεύτερη του πρώτου ομίλου Ρωσία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.