4ος Όμιλος Ουκρανία – Φινλανδία 1-1: Θρίλερ (hls)

Ουκρανοί και Φινλανδοί αντάμειψαν όσους παρακολούθησαν το ματς με ένα θρίλερ στο φινάλε. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν στο 80ο λεπτό, έμειναν με δέκα και οι Φινλανδοί ισοφάρισαν με ποιόν άλλον... τον Πούκι.

Μόλις η τρίτη αναμέτρηση στην ιστορία για τις δύο ομάδες. Οι Ουκρανοί, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου πάλι, το 2018, είχαν νικήσει και στα δύο παιχνίδια τους Φινλανδούς. 

Ο προπονητής των γηπεδούχων Άντρεϊ Σεβτσένκο μίλησε για μια δυνατή αντίπαλο και στην αρχή του αγώνα οι Ουκρανοί έδειξαν τον σεβασμό αφήνοντας την μπάλα στους φιλοξενούμενους. 

Όσο περνούσε η ώρα το ματς έγινε μια μάχη της μεσαίας γραμμής που όποιος κέρδιζε θα έπαιρνε και τον έλεγχο του αγώνα. 

Από το 25ο λεπτό και μετά η Ουκρανία πήρε τον έλεγχο αλλά το ματς δεν είχε μεγάλες φάσεις. Οι καλύτερες δύο μακρινά σουτ του Ζιντσένσκο (28′ και 36′). Ένα μπλόκαρε εύκολα ο Γιορόνεν και το άλλο “σφύριξε” δίπλα από την εστία του Φινλανδού. Ημίχρονο χωρίς γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο στο Κίεβο άρχισε με δυνατή βροχή και ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Μαλινόβσκι να μην μπορεί να νικήσει τον Γιορόνεν (48′) ενώ η απάντηση ήρθε από το φάουλ του Λουντ (57′) το οποίο έφυγε δίπλα από την εστία του Μπούσχαν.

Ο Σεβτσένκο έριξε στο γήπεδο τους… Βραζιλιάνους Μάρλος και Ζούνιορ Μοράες για να βρει δημιουργικότητα και φαντασία στην επίθεση και δεκατρία λεπτά μετά ανταμείφθηκε για την ιδέα του.

Ο Ζούνιορ Μοράες σκόραρε στο 80ο λεπτό μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Καραβάγεφ. 

Οι Φινλανδοί απάντησαν με δοκάρι σε κεφαλιά του Αραγιούρι από κόρνερ του Λουντ στο 84ο λεπτό. Πίεσαν ως το τέλος και τελικά βρήκαν την ισοφάριση στο 89ο λεπτό φυσικά με τον Πούκι.

Ο επιθετικός της Νόριτς, όπως συνηθίζει, έφυγε στην πλάτη της άμυνας. Ο Μικολένκο τον ανέτρεψε. Πέναλτι και αποβολή. Από την άσπρη βούλα ο Πούκι ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Ουκρανία (Άντρεϊ Σεβτσένκο) : Μπούσχαν – Καραβάγεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο – Μακαρένκο (78′ Κοβαλένκο), Ζιντσένκο, Μαλινόβσκι – Ζούμπκοβ (58′ Μάρλος), Σόμπολ, Γιάρεμτσουκ (67′ Ζούνιορ Μοράες)

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα) : Γιορόνεν – Γκράνλουντ (17′ Άλο), Τοΐβιο, Αραγιούρι, Ο’Σόνεζι, Ραΐταλα (76′ Χαμαλάινεν) – Καμάρα, Κάουκο (67′ Πογιάνπαλο), Σούλερ (76′ Τέιλορ) – Λουντ, Πούκι

Θυμηθείτε εδώ τι συνέβη νωρίτερα στην νίκη της Γαλλίας με 2-0 στο Καζακστάν.

4ος ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΘΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΚΟΛ
1 Γαλλία 4 2 3 – 1
2 Φινλανδία 2 2 3 – 3
3 Ουκρανία 2 2 2 – 2
4 Βοσνία 1 1 2 – 2
5 Καζακστάν 0 1 0 – 2

3η Αγωνιστική (31/3/2021)
Βοσνία – Γαλλία               (21:45)
Ουκρανία – Καζακστάν    (21:45)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.