8ος Όμιλος Ρωσία-Σλοβενία 2-1:Ιστορία ο Τζιούμπα (hls)

Η Ρωσία με δύο γκολ του Τζιούμπα νίκησε 2-1 την Σλοβενία και έκανε το δύο στα δύο στον όγδοο όμιλο. Ο Ρώσος επιθετικός προσπέρασε τον Προτάσωφ και έγινε τρίτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας.

Οι Ρώσοι άρχισαν καλύτερα το παιχνίδι με τους Σλοβένους στο Σότσι με δύο καλές στιγμές με τον Τζιούμπα (6′) και τον Τζίκια (10′) να απειλούν. 

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με 5-4-1 σχήμα που ο κόουτς Τσερτσέσοφ χρησιμοποιεί μόνο στα αρκετά δύσκολα παιχνίδια. Οι Σλοβένοι έρχονταν από νίκη με την Κροατία και έτρεχαν το μεγαλύτερο αήττητο σερί της ιστορίας τους με 9 παιχνίδια χωρίς να χάσουν. 

Οι ανώτεροι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ στο 26ο λεπτό με τον Τζιούμπα ο οποίος άρχισε και τελείωσε την επίθεση μετά από ασίστ του Κουζιάγεφ. 

Στο 35ο λεπτό ο Τζιούμπα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Πάλι ήταν στην σωστή θέση την ιδανική στιγμή μετά το δοκάρι του Γκολόβιν για να κάνει το 2-0 και να περάσει τον Όλεγκ Προτάσωφ φτάνοντας τα 29 γκολ στην καριέρα του με την Εθνική ομάδα της Ρωσίας. Είναι πίσω μόνο από τους Μπλαχίν (42) και Κερζακόφ (30). 

Το καλύτερο γκολ του πρώτου ημιχρόνου πάντως το πέτυχε ένα λεπτό μετά ο Ίλιτσιτς καθώς με ένα ντεμί-βολέ νίκησε τον Σούνιν για να μειώσει άμεσα σε 2-1. 

Η “γερασμένη” Ρωσία πρόσεξε περισσότερο την άμυνά της στο δεύτερο ημίχρονο. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας του Τσερτσέσοβ ήταν 30,4 χρόνια ενώ των Σλοβένων 27,6 και οι φιλοξενούμενοι με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ανέβασαν ταχύτητα. 

Η άμυνα των Ρώσων δούλεψε καλά. Πρώτη τελική εντός εστίας για τους φιλοξενούμενους ο Ίλιτσιτς στο 68ο λεπτό ενώ την καλύτερη ευκαιρία μέχρι να φτάσουμε στο τελεταίο τέταρτο είχε ο Κραβάγεφ (70′) για τους Ρώσους. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αγχωμένοι στο τελευταίο δεκάλεπτο μετά την χαμένη ευκαιρία του Μπόχαρ (79′) με τον Φερνάντες να τον σταματά τελευταία στιγμή με την πλάτη. Παρά την πίεση πάντως οι παίκτες του Ματίαζ Κεκ δεν έφτιαξαν άλλη μεγάλη ευκαιρία. 

Σε μια ιστορική βραδιά για τον Τζιούμπα οι Ρώσοι έκαναν το δύο στα δύο στον όγδοο όμιλο και πέτυχαν την δωδέκατη νίκη τους στα τελευταία δεκατρία παιχνίδια προκριματικών και έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί των Σλοβένων. 

Ρωσία : Σούνιν – Φερνάντες, Σεμένοφ, Τζίκια, Κουντριάσοφ, Ζιρκόφ (68′ Καραβάγεφ) – Οζντόγεφ, Κουζιάγεφ, Γκολόβιν (49′ Μιράντσουκ), Ζεμαλέντινοφ (86′ Μούκιν) – Τζιούμπα (86′ Ζαμπολότνι)

Σλοβενία : Όμπλακ – Στογιάνοβιτς (61′ Σκούμπιτς) , Μπλάζιτς, Μέβλιγια, Μπάλκοβετς – Μπίγιολ (62′ Βέτρι), Λόβριτς (86′ Ζάχοβιτς), Κούρτιτς – Ίλιτσιτς, Ζάιτς (76′ Μπόχαρ), Σπόραρ (76′ Βούτσκιτς)

8ος Όμιλος 
1.Ρωσία         6 (2)   5-2
2.Σλοβενία     3 (2)   2-2
3.Σλοβακία    1 (1)   0-0
4.Κύπρος      1 (1)   0-0
5.Κροατία      0 (1)   0-1
6.Μάλτα        0 (1)   1-3

2η Αγωνιστική
Ρωσία – Σλοβενία       2-1
Κροατία – Κύπρος      19:00
Σλοβακία – Μάλτα       21:45


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.