World Cup 2022: Δύσκολη αποστολή για την Ελλάδα, κοιτάζει 2η θέση

Ισπανία, Σουηδία, Γεωργία και Κόσοβο θα αντιμετωπίσει η Εθνική στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε αραβική χώρα, στο Κατάρ.

Στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρη παίζοντας έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου. Υπό αυτή τη λογική και αφού έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει μέσω Nations League την πρόκριση, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να προκριθεί στην τελική φάση μέσω των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από το πρώτο γκρουπ το συγκρότημα τουΤζον Φαν’τ Σχιπ, καλέιται να αντιμετωπίσει ένα μεγαθήριο. Την Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας» είναι μία από τις μόλις 9 χώρες που έχουν κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο (2010), στην πρώτη της παρουσία σε τελικό. Σπάνια λείπει από τη γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με 15 παρουσίες σε 21 τελικές φάσεις. Η πρώτη θέση είναι «καπαρωμένη» από το συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε, μία ομάδα που αγνοεί την ήττα στις έξι τελευταίες προκριματικές φάσεις και σε 63 συνεχόμενα ματς σε αυτή τη διαδικασία! Η τελευταία της ήττα χρονολογείται στις 31 Μαρτίου του 1993 (1-0 από τη Δανία).    

Από το 2ο γκρουπ, αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας, έπεσε η Σουηδία. Έχει συμμετάσχει 12 φορές σε τελική φάση παγκοσμίου Κυπέλλου, με καλύτερο πλασάρισμα τη 2η θέση το 1938. Στα τελευταία 12 παιχνίδια της στα προκριματικά, έχει ηττηθεί μόλις τρεις φορές (7 νίκες-2 ισοπαλίες), ενώ στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 στη Ρωσία, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Αγγλία.

Οι άλλες δύο ομάδες, η Γεωργία και το Κόσσοβο είναι στα «μέτρα» μας και εξυπακούεται ότι πρέπει να πάρει το απόλυτο των βαθμών απέναντι σε αυτές τις ομάδες για να ελπίζει στην πρόκριση. H Γεωργία του Σότα Αρβαλάτζε, συμμετέχει για 7η φορά σε προκριματική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου ως ανεξάρτητο κράτος, με φτωχά αποτελέσματα. Σε 56 αγώνες που έχει δώσει, μετράει 9 νίκες, 16 ισοπαλίες και 31 ήττες και μόνο μία φορά έχει τερματίσει σε καλύτερη θέση από την πρωτελευταία.

Η τελευταία ομάδα, το Κόσσοβο μας φέρνει άσχημες αναμνήσεις. Το αντιμετωπίσαμε και στο Nations League, με το εντός έδρας 0-0, να μας κλείνει ουσιαστικά το δρόμο για την πρωτιά στον όμιλο. Άπειρη σε αυτή τη διαδικασία, μετράει μόλις μία παρουσία, στα προηγούμενα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, καθώς πριν δεν ήταν μέλος της FIFA. Η παρουσία της τότε ήταν απογοητευτική. Τερμάτισε τελευταία (6η), με 9 ήττες και 1 ισοπαλία.

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν στις 24 Μαρτίου του 2021 και θα ολοκληρωθούν στις 16 Νοεμβρίου του 2021. Τα playoff θα διεξαχθούν στις 24,25,28 και 29 Μαρτίου του 2022. Στα γήπεδα του Κατάρ προκρίνονται απ’ ευθείας οι 10 πρώτοι, ενώ οι 10 δεύτεροι μαζί με άλλες δύο ομάδες από το Nations League θα διαμορφώσουν τη διαδικασία των play off, από τα οποία θα προκύψουν  τα τελευταία τρία εισιτήρια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.