Μας το έδιναν αλλά δεν το παίρναμε

Παρά τα πλούσια δώρα της Βραζιλίας η Ελλάδα δεν κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι, πλήρωσε την κακή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και ηττήθηκε με 79-78. Ο Σλούκας 2,2 πριν το τέλος της αναμέτρησης είχε 2/3 βολές και έτσι το παιχνίδι δεν πήγε στην παράταση.

Παρά τα πλούσια δώρα της Βραζιλίας η Ελλάδα δεν κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι, πλήρωσε την κακή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και ηττήθηκε με 79-78. Ο Σλούκας 2,2 πριν το τέλος της αναμέτρησης είχε 2/3 βολές και έτσι το παιχνίδι δεν πήγε στην παράταση.

Το ανέλπιστο δώρο του Λουζάο που έκανε φάουλ στον Σλούκα πριν το κέντρο και τον έστειλε στη γραμμή για τρεις βολές με το σκορ 79-76 δεν έπιασε τόπο. Προηγουμένως ο Λουζ είχε κάνει ένα ακόμα δώρο για να κρατήσει ζωντανή την ελληνική ομάδα, αφού με το σκορ 76-71 υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ. Ο Παπανικολάου με δύο βολές μείωσε στους τρεις και στην έξτρα κατοχή ο Πρίντεζης με τρίποντο ισοφάρισε. Στην αμέσως επόμενη φάση ο «δήμιος» της ελληνικής ομάδας ο Άντερσον Βαρεζάο πέτυχε ένα δύσκολο καλάθι κι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Ελλάδα είχε ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο και τίποτε άλλο. Σε αυτό το σημείο οι διεθνείς κατάφεραν να προηγηθούν ως και με 17 πόντους κι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 40-30. Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο, όλα άλλαξαν.

Οι Βραζιλιάνοι με τον Βαρεζάο, τον Γκαρσία και τον Μπαρμπόζα διέλυσαν την ελληνική άμυνα. Όλη αυτή η κατάσταση έβγαλε κι εκτός ρυθμού επιθετικά την Ελλάδα. Ο Αντετοκούνμπο από το ξεκίνημα ήταν καλά κλεισμένος, τα μακρινά σουτ στην επανάληψη ήταν εκτός στόχου και γενικά όλα υπολειτουργούσαν για να φτάσουμε τελικά στο δραματικό φινάλε.

Η Βραζιλία έπαιξε ιδανικά τον Αντετοκούνμπο, ενώ εμείς δεν βρήκαμε ποτέ αντίδοτο στο παιχνίδι του Βαρεζάο κοντά στο καλάθι. Δεν είχαμε ενέργεια, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, η άμυνα άνοιγε και δεν υπήρχαν βοήθειες είτε βάση πλάνου, είτε λόγω κακής συγκέντρωσης. 

Η Ελλάδα πλέον θα παίξει ένα πρόωρο τελικό στον όμιλο με την Νέα Ζηλανδία, όμως, η ήττα από την Βραζιλία θα είναι μια βαριά αποσκευή για την συνέχεια. Πλέον η Εθνική θα χρειαστεί να κερδίσει και ΗΠΑ και Τουρκία για να προχωρήσει. 

Αν η Ελλάδα βγει δεύτερη (πρέπει να νικήσει τη Νέα Ζηλανδία) θα δημιουργηθεί ένας όμιλος με ΗΠΑ, Τουρκία, Βραζιλία και Ελλάδα. Οι ομάδες κουβαλάνε όλα τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. 




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.