Στον τελικό με θρίλερ η Ισπανία! (video)

Η Ισπανία έκαμψε στην δεύτερη παράταση την αντίσταση των γενναίων Αυστραλών (95-88) και θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της τον παγκόσμιο θρόνο!

Η Ισπανία έκαμψε στην δεύτερη παράταση την αντίσταση των γενναίων Αυστραλών (95-88) και θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της τον παγκόσμιο θρόνο!

Η Αυστραλία με τεράστια εμφάνιση έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, όμως μία άστοχη βολή του Μιλς στο τέλος της κανονικής διάρκειας της στέρησε την ευκαιρία. Μετά από «τιτανομαχία» στην πρώτη παράταση, ο Γιούλ πήρε το όπλο του στη δεύτερη και έστειλε τους «φούριας ρόχας» στον τελικό!

Τεράστιος για την Ισπανία ο Γκασόλ με 33 πόντους, ο ο Ρούμπιο είχε 19 και ο  Γιούλ 17 με καθοριστικά τρίποντα στο τέλος.

Ο Μιλς πέτυχε 32 πόντους για τους Αυστραλούς αλλά κουράστηκε στο τέλος, ενώ από το πουθενά ο Κέι παραλίγο να γίνει ήρωας για την Αυστραλία με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ!

 Το ματς ήταν ντέρμπι από την πρώτη περίοδο, που βρήκε τους Ισπανούς να προηγούνται με 22-21 χάρη σε buzzer – beater του Γιούλ. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ οδήγησε την Ισπανία με οκτώ πόντους, ο Ντελαβεντόβα είχε 6 για τους «Boomers».



Στην δεύτερη περίοδο, η Αυστραλία εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των Ισπανών και πήρε προβάδισμα με 37-32, με τον Μιλς να έχει 11 πόντους. 



Στην τρίτη, η Ισπανία έδειχνε έτοιμη να ξεκινήσει αντεπίθεση, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Νικ Κέι, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους και κράτησε μπροστά την ομάδα του με 55-51.



Στην τελευταία περίοδο η Αυστραλία κατάφερε να ξεφύγει ακόμα και με οκτώ πόντους διαφορά, αλλά η Ισπανία «ροκάνισε» το προβάδισμα και πλησίασε στον πόντο, 1.20 πριν από το τέλος (69-70).

Με 28” να μένουν για τη τη λήξη, ο Μιλς έκανε λάθος χαρίζοντας την κατοχή στους Ισπανούς, με τον Μπόγκουτ να κάνει φάουλ στην συνέχεια στον Γκασόλ, ο οποίος με δύο εύστοχες βολές έβαλε μπροστά την ομάδα του, 8.7” πριν από το τέλος.

Η Αυστραλία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, με τον Μιλς να κερδίζει φάουλ από τον Ρούντι 4.7” πριν από τη λήξη, αλλά να ευστοχεί μόνο σε μία βολή για το 71-71. Ο Ρούμπιο αστόχησε για το buzzer – beater και η αγωνία παρατάθηκε. 



Η παράταση ξεκίνησε με τον Γκασόλ να πετυχαίνει πέντε σερί πόντους για το 76-71 των Ισπανών, όμως η Αυστραλία απάντησε με πέντε σερί δικούς της με Μιλς και Ντελαβεντόβα (76-76).

Ο Ρούμπιο έβαλε ξανά μπροστά την Ισπανία, ο Ινγκλς όμως ισοφάρισε με δύο εύστοχες βολές (78-78). Ακολούθησαν άστοχες προσπάθειες εκατέρωθεν, με την Αυστραλία να κερδίζει φάουλ 14” πριν τη λήξη της παράτασης. Ο Μιλς αυτή τη φορά ευστόχησε σε δύο βολές και η Αυστραλία πέρασε μπροστά με 80-78. 

Το…θρίλερ συνεχίστηκε με τον Γκασόλ να κερδίζει φάουλ 4” πριν τη λήξη του έξτρα πεντάλεπτου και να αποδεικνύεται ψύχραιμος από τη γραμμή των ελεύθερων βολών (80-80). Στην τελευταία επίθεση της Αυστραλίας ο Ντελαβεντόβα αστόχησε και ο ημιτελικός πήγε στην δεύτερη παράταση…

Στο ξεκίνημά της η Αυστραλία πήρε προβάδισμα με τον Μπόγκουτ (82-80), όμως με σερί 10-0 η Ισπανία άνοιξε τη διαφορά (82-90) με Κλαβέρ, Γιούλ (2 τρίποντα) και Γκασόλ. 

Ο Μπέινς έδωσε φιλί ζωής με τρίποντο στους «Boomers», αλλά οι Ισπανοί κράτησαν αυτή τη φορά την ψυχραιμία τους και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, ενώ η Αυστραλία θα παρηγορηθεί με την διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.