Χιλή: Τέλος ο Μπερίσο

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Χιλής υπέβαλε ο Εντουάρντο Μπερίσο.

Η θητεία του ολοκληρώθηκε μετά τη «λευκή» ισοπαλία με την Παραγουάη, τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/11) στο Σαντιάγο, στην αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. «Ενημέρωσα τον πρόεδρο της ομοσπονδίας για την επιθυμία μου να παραιτηθώ από τα καθήκοντά μου. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Πιστεύω ότι οι πιθανότητές μας για πρόκριση παραμένουν ακέραιες», δήλωσε μετά το ματς ο Αργεντινός προπονητής, ο οποίος είχε αναλάβει το πόστο του ομοσπονδιακού τον Μάιο του 2022.

Η Χιλή βρίσκεται στην 8η θέση των προκριματικών της Νότιας Αμερικής με 5 βαθμούς, όσους έχουν επίσης το Εκουαδόρ και η Παραγουάη. Οι έξι πρώτοι από τον ενιαίο όμιλο των δέκα ομάδων εξασφαλίζουν το εισιτήριο για τα τελικά, που θα γίνουν σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, ενώ ο έβδομος της κατάταξης θα μετάσχει στα διηπειρωτικά πλέι-οφ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, στο επερχόμενο παιχνίδι με το Εκουαδόρ (21/11), χρέη προπονητή θα εκτελέσει ο τεχνικός της ομάδας νέων, Νίκολας Κόρντοβα.

Ο Μπερίσο έγινε ο τρίτος προπονητής που αποχωρεί από ομάδα της Νότιας Αμερικής, από το Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η προκριματική φάση. Προηγήθηκαν οι συμπατριώτες του Γκιγέρμο Μπάρος Σκελότο και Γκουστάβο Κόστας, που κάθονταν στον πάγκο της Παραγουάης και της Βολιβίας αντίστοιχα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.