Βραζιλία: Στο νοσοκομείο ο 92χρονος Ζαγκάλο

Ο θρύλος του βραζιλιάνου ποδοσφαίρου Μάριο Ζαγκάλο νοσηλεύτηκε την Τρίτη με λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, όπως ανακοίνωσε η ιατρική μονάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο όπου νοσηλεύεται ο 92χρονος πρώην παίκτης και προπονητής.

«Η κλινική του κατάσταση είναι σταθερή, είναι διαυγής και δεν του χορηγείται αναπνευστική βοήθεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο «Barra d’Or», προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί η ημερομηνία που θα φύγει από το νοσοκομείο.

Ο Βραζιλιάνος, που έγραψε ιστορία με το να κατακτήσει πρώτος το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης (1958 και 1962), στη συνέχεια ως προπονητής (1970), γιόρτασε τα 92α γενέθλιά του την περασμένη εβδομάδα.

«Γιορτάζω τα γενέθλιά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την οικογένειά μου» δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου είναι πολύ δραστήριος.

Στη φωτογραφία που συνοδεύει το μήνυμα, φαίνεται να χαμογελά, περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Πριν από ένα χρόνο, ο Ζάγκαλο νοσηλευόταν για σχεδόν δύο εβδομάδες σε μονάδα ημιεντατικής θεραπείας στο ίδιο νοσοκομείο του Ρίο, για λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ήταν επίσης βοηθός του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα κατά τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της Βραζιλίας, το 1994 στις ΗΠΑ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ανέκτησε τη θέση του ως προπονητής, αλλά η Βραζιλία έχασε 3-0 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 από τη Γαλλία στο Παρίσι.

Μόνο δύο άλλες προσωπικότητες έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης και προπονητής, ο Γερμανός Φραντς Μπεκενμπάουερ (1974 και 1990) και ο Γάλλος Ντιντιέ Ντεσάμπ (1998 και 2018).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.