Η Τζαμάικα «πέταξε έξω» την Βραζιλία

«Βόμβα μεγατόνων» στο Μουντιάλ 2023 γυναικών, όπου η Τζαμάικα απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Βραζιλία στη Μελβούρνη και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16», αφήνοντας εκτός συνέχειας τη «σελεσάο».

Παρά την… επιστράτευση της θρυλικής Μάρτα στην ενδεκάδα (για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα, στο έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας της), οι Βραζιλιάνες δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των “Reggae Girlz”, που είχαν πλεονέκτημα ενός βαθμού, χάρη στην ισοπαλία που απέσπασαν από τη Γαλλία, και άντεξαν την πίεση ως το τέλος, πανηγυρίζοντας μία τεράστια και εν πολλοίς απρόσμενη πρόκριση.

Η Γαλλία «σφράγισε» την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο, νικώντας 6-3 τον Παναμά στο Σίδνεϊ, αν και βρέθηκε να χάνει μετά από μόλις 67 δευτερόλεπτα από γκολ της Κοξ (το πρώτο του Παναμά σε τελική φάση Μουντιάλ και το γρηγορότερο της φετινής διοργάνωσης).

Το χατ-τρικ της Ντιανί -με δύο πέναλτι- και τα τέρματα των Λακράρ, Λε Γκαρέκ και Μπεσό βοήθησαν τις «τρικολόρ» να ξεπεράσουν το αρχιό σοκ και να να φτάσουν σε μία εύκολη νίκη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.