Αργεντινή: Χαμός! (pics – vids)

Εκατομμύρια Αργεντινοί πλημμύρισαν το Μπουένος Άιρες για να επευφημήσουν την Εθνική του Λιονέλ Μέσι που κατέκτησε τον κόσμο και επέστρεψε σπίτι με την κούπα.

Μια φοβερή φιέστα έλαβε χώρα στους δρόμους του Μπουένος Άιρες την Τρίτη (20/12). Πάνω από 4.000.000 κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για την παρέλαση των θριαμβευτών. Ο Οβελίσκος και οι κεντρικές λεωφόροι της πόλης πλημμύρισαν από κόσμο που περίμεναν το πούλμαν της εθνικής ομάδας για να αποθεώσουν τα είδωλά του. Χιλιάδες είχαν κατασκηνώσει από νωρίς το πρωί στον Οβελίσκο, το εμβληματικό ορόσημο της πρωτεύουσας που είναι ο παραδοσιακός τόπος εορτασμών.

Ελικόπτερα επιστρατεύτηκαν για να μεταφέρουν τους πρωταθλητές κάνοντάς τους αρχικά γύρους στον ουρανό της πρωτεύουσας της Αργεντινής. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, τα ελικόπτερα κατέληξαν στο προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας στο Εσέισα, από όπου είχε αρχίσει η παρέλαση με το πούλμαν. Οι αρχές αποφάσισαν να πάρουν τους πρωταθλητές με ελικόπτερα, γιατί δύο άτομα πήδηξαν από μια γέφυρα στο λεωφορείο που τους μετέφερε.

Οι ποδοσφαιριστές της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής συνεχίζουν με ελικόπτερα την παρέλασή τους στο Μπουένος Άιρες, επειδή η μετακίνηση με το ανοιχτό πούλμαν είχε καταστεί «αδύνατη», λόγω της «έκρηξης της λαϊκής χαράς», όπως ανακοίνωσε η προεδρία.Το αεροσκάφος πως μετέφερε τους πρωταθλητές προσγειώθηκε με πυροσβεστικά οχήματα να σχηματίζουν μια αψίδα θριάμβου με νερό ενώ χιλιάδες κόσμου περίμενε στους γύρω χώρους του αεροδρομίου. Φυσικά, το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί σε όλη την χώρα.

Η ομάδα είχε φτάσει τα ξημερώματα της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ezeiza, όπου παρά το προχωρημένο της ώρας χιλιάδες κόσμος την περίμενε. Κατά το μεσημέρι, εκατομμύρια είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, με τους δρόμους να έχουν κλείσει. Η κυβέρνηση έκανε την Τρίτη εθνική εορτή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.