Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ: Τα πέντε ματς «σταθμοί» του (vid)

Η «βασιλεία» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην Αγγλία θα συνεχιστεί, παρά τις αμφιβολίες που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά τον αποκλεισμό από τη Γαλλία στα προημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Η εξάχρονη περίοδος του 52χρονου έχει αποφέρει σ την εθνική ομάδα των ανδρών, κάποιες απογοητεύσεις, αλλά και μερικές σημαντικές στιγμές. Ας θυμηθούμε πέντε από τους πιο αξέχαστους αγώνες του με τα «Τρία Λιοντάρια».

Κολομβία-Αγγλία 1-1 (3-4 στα πέναλτι), Παγκόσμιο Κύπελλο 2018,  Φάση των «16»

Οι προσδοκίες ήταν χαμηλές για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, όπου ο Σάουθγκεϊτ προσπάθησε να οδηγήσει για πρώτη φορά την Αγγλία σε νοκ άουτ αγώνα σε τελικούς μεγάλης διοργάνωσης, από το 2006. Έχοντας χάσει σε έξι από τις επτά περιπτώσεις που έφτασε στα πέναλτι σε μεγάλη διοργάνωση, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη ότι επικράτησε 4-3 σε αυτή τη διαδικασία, της Κολομβίας, στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Ο Τζόρνταν Χέντερσον αστόχησε όπως και δυο Κολομβιανοί παίκτες, διαδοχικά μάλιστα(Ουρίμπε, Μπάκα), ο Έρικ Ντάιερ ευστόχησε στο τελευταίο κρίσιμο πέναλτι και η Αγγλία πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.  

Αγγλία-Κροατία 1-2 (παράταση) ημιτελικός Μουντιάλ 2018

Έχοντας ακολουθήσει τον θρίαμβο με πέναλτι επί της Κολομβίας, μια άνετη νίκη με σκορ 2-0 στα προημιτελικά εναντίον της Σουηδίας, η Αγγλία πίστεψε πλέον ότι θα μπορούσε να φτάσει στο όνειρο της κατάκτησης του παγκοσμίου κυπέλλου. Για άλλη μία φορά όμως οι προσδοκίες διαψεύστηκαν.  Απέναντι στην Κροατία προηγήθηκε με γκολ του Τρίπιερ, αλλά η Κροατία αντεπιτέθηκε. Ο Ιβάν Πέρισιτς ισοφάρισε και ο Μάριο Μάντζουκιτς εξασφάλισε τη νίκη με σκορ 2-1 στην παράταση, ωθώντας τη χώρα του στον πρώτο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την ώρα που ο προπονητής της Αγγλίας αναρωτήθηκε τι πήγε για άλλη μία φορά στραβά.

Ισπανία-Αγγλία 2-3  Φάση Ομίλων Nations League 2018

Στη νεοσυσταθείσα αυτή διοργάνωση, η Αγγλία κατέλαβε την 3η θέση, με μία πολύ καλή πορεία που ξεκίνησε από τη φάση των ομίλων, όπου κατέλαβε την 1ηθέση με τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ισπανίας να ξεχωρίζει. Αφού στο 16ο λεπτό ο Ραχίμ Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ, ολοκληρώνοντας αναμονή 1.102 ημερών για ένα γκολ με τα «Τρία Λιοντάρια», ο Μάρκους Ράσφορντ και ο Στέρλινγκ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσαν «αέρα» τριών τερμάτων στο συγκρότημα του Σάουθγκεϊτ με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου.  Παρά τα δύο γκολ των Ισπανών στο 2ο ημίχρονο, Αγγλία νίκησε 3-2 και κέρδισε για πρώτη φορά επί ισπανικού εδάφους μετά το 1987, όταν ο Γκάρι Λίνεκερ είχε πετύχει τέσσερα γκολ, οδηγώντας την ομάδα του σε νίκη με 4-2.

Αγγλία-Γερμανία 2-0  Euro 2020,  Φάση των «16»

Για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Μουντιάλ το 1966, η Αγγλία επικράτησε των Γερμανών. Η είσοδος του Γκρίλις στο παιχνίδι, ήταν αυτή που άλλαξε τα δεδομένα, καθώς συμμετείχε στο 1-0 που πέτυχε ο Στέρλινγκ στο 75ο λεπτό και στο 86ο λεπτό είχε την ασίστ για το 2-0 που πέτυχε ο Χάρι Κέιν.

Αγγλία-Ιταλία 1-1 (2-3 στα πέναλτι) Τελικός Euro 2020

Η Αγγλία έφτασε μόλις στον δεύτερο τελικό σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς μετά τη νίκη επί της Γερμανίας, ακολούθησαν οι νίκες επί της Ουκρανίας και της Δανίας. Αλλά η μακρά αναμονή για ένα μεγάλο τρόπαιο συνεχίστηκε, αφού η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είδε τα όνειρά της για το Euro 2020 να «σβήνουν» μετά από μια αποκαρδιωτική ήττα στη διαδικασία των πέναλτι, από την Ιταλία. Μόλις στο 2ο λεπτό η Αγγλία προηγήθηκε με τον Λουκ Σο, ισοφάρισε ο Μπονούτσι στο 67΄, τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και στην παράταση και ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Ο Πίκφορντ έπιασε τα πέναλτι των Αντρέα Μπελότι και Ζορζίνιο, αλλά ο Ράσφορντ εκτέλεσε στο δοκάρι προτού αστοχήσουν και οι Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα. Τρία χαμένα πέναλτι στις ισάριθμες τελευταίες εκτελέσεις και το τρόπαιο χάθηκε ξανά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.