Γαλλία – Μαρόκο 2-0: “Τρικολόρ” για το repeat! (vid)

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Μαρόκου, κέρδισε με 2-0 στον ημιτελικό που έγινε στην Αλ Κορ και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ, όπου θα συναντήσει την Αργεντινή.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Μαρόκου, κέρδισε με 2-0 στον ημιτελικό που έγινε στην Αλ Κορ και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ, όπου θα συναντήσει την Αργεντινή.

Ζιρού και Κόλο Μουανί οι σκόρερς των “τρικολόρ”, από ένα δοκάρι είχαν Γάλλοι και Μαροκινοί, το repeat στους Παγκόσμιους τίτλους και το τρίτο “Ζιλ Ριμέ” στην ιστορία της θέλει να κατακτήσει η παρέα του Μπαπέ στον τελικό με την “Αλμπισελέστε” (18/12, 17:00).

Το παιχνίδι

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι μπήκαν οι Γάλλοι στο παιχνίδι και κατάφεραν στο 5ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ σε ένα γήπεδο γεμάτο… Μαροκινούς. Μετά από πάσα του Γκριζμάν, ο Μπαπέ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Ερναντέζ με… αεροπλανικό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόνο για το 1-0.

Oι Μαροκινοί απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με σουτ του Ουνάχι έξω από την περιοχή στο 10ο λεπτό.

Η Γαλλία έφτασε κοντά στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος στο 18ο λεπτό. Ο Ζιρού κατέβασε τη μπάλα λίγα μέτρα πάνω από τη μεσαία γραμμή, έκανε την ατομική προσπάθεια και το δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι των Μαροκινών και βγήκε εκτός γηπέδου.

Στο 36ο λεπτό ο Μπαπέ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ζιρού από καλή θέση έχασε μοναδική ευκαιρία για να πετύχει το δεύτερο τέρμα των Γάλλων.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 44′, ο Ελ Γιαμίκ έκανε το ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι των Γάλλων για να απομακρυνθεί στη συνέχεια από την άμυνα των “τρικολόρ”.

Οι Μαροκινοί μπήκαν με διάθεση να πιέσουν τους Γάλλους στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53ο λεπτό έχασαν σημαντική ευκαιρία.

Μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Ατιάτ – Αλλάχ, ο Εν Νεσίρι δεν πρόλαβε να κάνει το πλασέ και ο Κονατέ την τελευταία στιγμή έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή!

Με κατοχή μπάλας και καλή κυκλοφορία, οι Μαροκινοί είχαν τον έλεγχο στο πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου μέρους, ενώ οι Γάλλοι αρκέστηκαν σε παθητικό παιχνίδι και έδωσαν αρκετά μέτρα στο γήπεδο στους Αφρικανούς.

Στο 71ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκριζμάν, ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 74ο λεπτό οι “Τρικολόρ” είχαν άλλη μια καλή στιγμή μετά από διαγώνιο σουτ του Φοφανά.

Μετά από απίθανη προσωπική προσπάθεια του Μπαπέ, ο σταρ της Εθνικής Γαλλίας πάσαρε στον Κόλο Μουανί και ο τελευταίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έκανε το 2-0 για τους “Τρικολόρ”!

Το δεύτερο γκολ των Γάλλων προκάλεσε απογοήτευση στους Μαροκινούς, οι οποίοι δεν βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν, στο 94ο λεπτό οι Ατιάτ Αλλάχ και Ουνάχι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε μεγάλη ευκαιρία και το τέλος του αγώνα βρήκε τους Γάλλους να πανηγυρίζουν τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γαλλία – Μαρόκο 2-0
Γήπεδο Αλ Μπαΐτ

Διαιτητής: Θέσαρ Αρτούρο Ράμος

Σκόρερ: 5′ Ερναντέζ, 79′ Κόλο Μουανί

Γαλλία: Λιορίς, Βαράνε, Κούντε, Ερναντέζ, Κονατέ, Γκριζμάν, Τσουαμενί, Μπαπέ, Ντεμπελέ (78′ Κόλο Μουανί), Φοφανά, Ζιρού (65′ Τουράμ)

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Μαζραουί (46′ Ατιάτ – Αλλάχ), Σαΐς (21′ Αμάλα – 78′ Εζαλζουλί), Ελ Γιαμίκ, Νταρί, Άμραμπατ, Ζιγές, Ουνάχι, Μπουφάλ (66′ Αμπουχλάλ), Εν Νεσίρι (66′ Χαμντάλα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.