Φαν Xάαλ: «Θα σταματήσουμε τον Μέσι ως ομάδα»

«Θα σταματήσουμε τον Μέσι ως ομάδα». Ο Λουίς Φαν Xάαλ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δεν αποκάλυψε την ενδεκάδα που θα παρατάξει η Ολλανδία στην προημιτελική αναμέτρηση με την Αργεντινή (9/12, 21:00) στη Λουσάιλ, αλλά δήλωσε ότι τόσο αυτός όσο και οι παίκτες του «είμαστε προετοιμασμένοι» για την σπουδαία συνάντηση.

«Δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε την τακτική μας, γιατί θα ήταν ανόητο. Σίγουρα όμως μπορείτε να έχετε μια απάντηση. Θα σταματήσουμε τον Μέσι ως ομάδα. Θα παίξουμε εναντίον του Μέσι και εναντίον άλλων δέκα», είπε ο 71χρονος Ολλανδός ομοσπονδιακός, όταν ρωτήθηκε επίμονα από τους δημοσιογράφους -κυρίως από την Αργνετινή- πώς σκέφτεται να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι. «Οι παίκτες μου είναι πολύ επαγγελματίες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πίεση των Αργεντινών φιλάθλων. Αυτοί θα είναι 40.000 και εμείς μόνο 1.400, όμως είμαστε προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί, είναι ότι το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις επιθετικά όπως κάναμε πριν από 20 χρόνια. Το 2014 άρχισα να αναπτύσσω ένα πιο αμυντικό σχήμα και τώρα αρέσει στον κόσμο», τόνισε, μιλώντας στη συνέχεια για την Ολλανδία του 2014 (που είχε ηττηθεί από την Αργεντινή στον ημιτελικό) και την Ολλανδία του 2022: «Το 2014 είχαμε δύο εξαιρετικούς σκόρερ. Τώρα συλλογικά έχουμε περισσότερες αρετές. Όμως δεν κερδίσαμε, χάσαμε στα πέναλτι. Τώρα, ελπίζω να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει ξεκάθαρα φαβορί σε αυτό το ματς. Για να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αργεντινή είναι κορυφαία υποψήφια όπως η Γαλλία και πάντα η Βραζιλία. Αλλά πρέπει να δούμε… Η καλύτερη ομάδα είναι αυτή που θα κερδίσει. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια και είμαστε επικεντρωμένοι στο να το κάνουμε».

Ο Λουίς Φαν Χάαλ αναφέρθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης, Αντόνιο Ματέο Λαόθ, λέγοντας ότι «είναι ένας φανταστικός διαιτητής. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες με το καλύτερο επίπεδο διαιτησίας στον κόσμο», μίλησε και για τη Βραζιλία σημειώνοντας πώς «είναι μια φανταστική ομάδα», ενώ είπε για τον Λουίς Ενρίκε, που πλέον δεν είναι προπονητής στην Ισπανία: «Είμαι προπονητής και έχω υπέροχα λόγια για αυτόν από την εποχή του ως ποδοσφαιριστής, ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, που σκόραρε πολλά γκολ. Αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα για τη δουλειά του ως προπονητής γιατί δεν ξέρω πώς είναι οι πρακτικές του. Αυτό συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο, όπου πολλοί πηγαινοέρχονται στις θέσεις τους, ακόμα κι όταν η ευθύνη δεν βαρύνει πάντα τους προπονητές».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.