Μαρόκο – Ισπανία 0-0 (3-0 πέν.) : Στους “8” με ένα Μπόνο

Ο τερματοφύλακας Μπόνο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Στην διαδικασία των πέναλτι κράτησε το μηδέν με δύο αποκρούσεις και ένα δοκάρι και οι Μαροκινοί είναι στους οκτώ του Παγκοσμίου κυπέλλου αφήνοντας εκτός την Ισπανία.

Μονομαχία στα ίσα

Αν περίμενε κανείς ότι οι Ισπανοί θα κυριαρχήσουν απέναντι στο Μαρόκο είχαν δίκιο μόνο σε ένα κομμάτι του αγώνα, την κατοχή μπάλας. Το ημίχρονο τελείωσε με τους Ισπανούς να έχουν το 58% της μπάλας στα πόδια τους.

Βέβαια για όλο αυτό τον χρόνο κατοχής μπάλας παρουσίασαν μόνο μια τελική προσπάθεια. Το σουτ του Ασένσιο που έφυγε άουτ στο 26ο λεπτό από εξαιρετική θέση.

Σε αντίθεση με τους Ισπανούς, οι Μαροκινοί απέδειξαν για ακόμη ένα ματς ότι δεν φοβούνται κανέναν. Το ματς το έπαιξαν στα ίσα, με θάρρος, καλές αντεπιθέσεις και στημένες μπάλες και φυσικά απείλησαν.

Με μόλις 27% κατοχης μπάλας έφτιαξαν τρεις φάσεις με καλύτερη από όλες την κεφαλιά του Αγκέρ η οποία πέρασε άουτ (42′).

Αναμενόμενη παράταση

Με την εικόνα των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμενόμενη η παράταση. Οι Μαροκινοί πρόσεξαν την άμυνά τους και κατάφεραν να κρατήσουν μακριά τους Ισπανούς.

Οι καλύτερες στιγμές ήταν δύο προσπάθειες του Όλμο (55′ και 90+5) αλλά ο Μπόνο και τις δύο φορές αντέδρασε σωστά ενώ και ο Μοράτα γύρισε δυνατά την μπάλα στο 82ο λεπτό αλλά δεν ήταν κανείς στην περιοχή για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Οι Μαροκινοί είχαν μια υποψία φάσης με τον Σεντίρα στο 86ο λεπτό αλλά το σουτ ήταν αδύναμο και μάζεψε εύκολα ο Σιμόν ο οποίος φλέρταρε δυο-τρεις φορές με την γκέλα… αλλά τελευταία στιγμή προλάβαινε τους αντιπάλους του.

Άντεξαν και… πέναλτι

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης οι Μαροκινοί έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους σε όλο το ματς. Ο Σεντίρα βρέθηκε απέναντι από τον Ουνάι Σιμόν αλλά ο τερματοφύλακας της Μπιλμπάο τον σταμάτησε (104′).

Η απάντηση των Ισπανών ήρθε στην τελευταία φάση της παράτασης με τον Σαράμπια μετά από ωραία σέντρα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Τον Μπόνο δεν τον νικάς από το πέναλτι… ΤΟΝ ΜΠΟΝΟ

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Μπόνο κράτησε ξανά το μηδέν. Σταμάτησε Μπουσκέτς, Σολέρ και ο Σαράμπια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Οι συμπαίκτες του ευστόχησαν σε τρία από τα τέσσερα πέναλτι και το Μαρόκο πέρασε στους οκτώ του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Οι Ισπανοί για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση αποκλείστηκαν στα πέναλτι.

Μαρόκο : Μπόνο – Χακίμι, Αγκέρ (84′ Ελ Γιαμίκ), Σαΐς, Μαζράουι (82′ Ατιάτ-Αλάχ) – Άμραμπατ, Αμάλα (82′ Σαμπίρι), Ουναΐ (120′ Μπενούν) – Ζιγές, Μπουφάλ (66′ Άμπντε), Εν Νεσίρι (82′ Σεντίρα)

Ισπανία : Σιμόν – Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Τζόρδι Άλμπα (98′ Μπαλντέ) – Μπουσκέτς, Γκάβι (63′ Σόλερ), Πέδρι – Τόρες (76′ Γουίλιαμς, 119′ Σαράμπια), Ασένσιο (63′ Μοράτα), Όλμο (98′ Φάτι)

Φάση “16”
Πορτογαλία – Ελβετία (6/12/2022 21:00)

Φάση “8”
Κροατία – Βραζιλία (9/12/2022 17:00)
Ολλανδία – Αργεντινή (9/12/2022 21:00)
Μαρόκο – Πορτογαλία/Ελβετία (10/12/2022 17:00)
Αγγλία – Γαλλία (10/12/2022 21:00)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.