Ιαπωνία-Κροατία 1-3 πεν.(1-1): Με Λιβάκοβιτς στα προημιτελικά οι Κροάτες

Η Κροατία με τεράστιο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Λιβάκοβιτς, ο οποίος έπιασε 3 πέναλτι, απέκλεισε την Ιαπωνία με 3-1 μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης.

Η Ιαπωνία πάτησε πρώτη την αντίπαλή περιοχή με την κεφαλιά του Τανιγκούτσι να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Λιβάκοβιτς. Η απάντηση ήταν άμεση με τον Πέρισιτς στο 8′ να μην καταφέρνει να νικήσει τον Γκόντα στο τετ α τετ.

Στο 13′ ο Ίτο έκανε ό,τι ήθελε από τα δεξιά και μ’ ένα φαρμακερό γύρισμα δεν κατάφερε να βρει τον Μαέντα και τον Ναγκαμότο που ερχόταν με φόρα. Το ματς έσβησε από και και πέρα μέχρι να έρθει το γκολ της Ιαπωνίας που άλλαξε τις ισορροπίες.

Στο 43′ μετά από κόρνερ οι Κροάτες δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, η μπάλα στρώθηκε στον Μαέντα και αυτός έδωσε το προβάδισμα στην Ιαπωνία με το μόλις δεύτερο γκολ της διεθνούς του καριέρας.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ντάλιτς μπήκε αποφασισμένη να μπει ξανά στο ματς και το κατάφερε στο 55′ όταν ο Πέρισιτς με καταπληκτική κεφαλιά μετά την ωραία σέντρα του Λόβρεν ισοφάρισε. 8 λεπτά αργότερα μάλιστα άγγιξε την ανατροπή με τη βολίδα του Μόντριτς να έχει απάντηση από τον Γκόντα.

Στο 77′ και πάλι ο Πέρισιτς που έφτασε τα 10 τέρματα σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, περισσότερα από κάθε άλλο Κροάτη, δοκίμασε το σουτ που κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Το σκορ δεν άλλαξε και η πρώτη παράταση της νοκ άουτ φάσης του μουντιάλ ήταν γεγονός μετά το 1-1 των 90 λεπτών. Στο 105′ ο Μιτόμα έκανε εντυπωσιακή κούρσα αλλά το ευθύβολο σουτ βρήκε τον Λιβάκοβιτς σε ετοιμότητα. Ο Μάγιερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης είχε το χώρο αλλά σουταρε άουτ, με αποτέλεσμα οι 2 ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Εκεί έλαμψε το άστρο του Λιβάκοβιτς ο οποίος έπιασε τα πέναλτι των Τανάκα, Μιτόμα και Τομιγιάσου, δίνοντας τη σπουδαία πρόκριση στην ομάδα του η οποία νίκησε 3-1 στην ψυχοφθόρα διαδικασία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.