Αγγλία – Σενεγάλη 3-0: Τα “λιοντάρια” έχουν όρεξη για Κούπα! (vid)

Τα "λιοντάρια" βρυχήθηκαν στο Κατάρ και έκαναν μια… χαψιά τη Σενεγάλη, η οποία ηττήθηκε με 3-0 από την Αγγλία. Η παρέα του Κέιν προκρίθηκε δίκαια στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, όπου θα συναντήσει τη Γαλλία.

Τα “λιοντάρια” βρυχήθηκαν στο Κατάρ και έκαναν μια… χαψιά τη Σενεγάλη, η οποία ηττήθηκε με 3-0 από την Αγγλία. Η παρέα του Κέιν προκρίθηκε δίκαια στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, όπου θα συναντήσει τη Γαλλία και έστειλε… μήνυμα διεκδίκησης του τροπαίου από το Αλ Κορ του Κατάρ

Απίθανο ματς έκανε ο Μπέλιγχαμ, ηγετική η παρουσία του Κέιν, χρειάζεται ένα γκολ για να φτάσει τον Ρούνεϊ στην πρώτη θέση των all time scorers της Εθνικής Αγγλίας!

To παιχνίδι

Τεράστια ευκαιρία έχασε η Σενεγάλη στο 22ο λεπτό. Μετά από σέντρα που έγινε από τη δεξιά πτέρυγα, ο Ντιά έκανε το σουτ υπό πίεση μέσα από την περιοχή, o Σαρ πήρε το ριμπάουντ και έκανε την προσπάθεια, ωστόσο η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου.

Στο 31ο λεπτό ο Σάκα έκανε το λάθος, οι Σενεγαλέζοι έκλεψαν τη μπάλα και ο Ντιά έκανε το σουτ με τον Πίκφορντ να κάνει σπουδαία επέμβαση και να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του.

Oι Άγγλοι… τιμώρησαν τους Σενεγαλέζους και στην πρώτη απειλητική τους επίθεση, άνοιξαν το σκορ στο 38ο λεπτό. Ο Μπέλιγχαμ έκανε την κούρσα, γύρισε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Χέντερσον και ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αγγλία πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Χάρι Κέιν να σπάει το… ρόδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο Μπέλιγχαμ έκανε το κλέψιμο και εξαιρετική ενέργεια, πάσαρε στον Φόντεν και ο Κέιν έγινε αποδέκτης της μπάλας στην κόντρα επίθεση για να κάνει το 2-0. Ο επιθετικός της Τότεναμ χρειάζεται ένα γκολ για να φτάσει τον Ρούνεϊ στην κορυφή των σκόρερς της Εθνικής Αγγλίας, ενώ με το έβδομο γκολ που σημείωσε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει… μπροστά του μονάχα τον σπουδαίο Γκάρι Λίνεκερ.

Ο τεχνικός της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ έκανε τρεις αλλαγές στην έναρξη του δεύτερου μέρους, προσπαθώντας να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

To σουτ του Σάκα στο 54ο λεπτό δεν ανησύχησε τον Μεντί, ενώ το μακρινό σουτ του Κέιν στο 56ο λεπτό αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Σενεγάλης με τον Αφρικανό να μπλοκάρει τελικά τη μπάλα.

Στο 57ο λεπτό, η Αγγλία πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Σάκα. Ο Φόντεν έκανε υπέροχη προσπάθεια από την αριστερή πτέρυγα, έβγαλε την πάσα για τον Σάκα και ο επιθετικός της Άρσεναλ με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0.

Στη συνέχεια του αγώνα, ο Σάουθγκεϊτ έκανε αλλαγές και φρέσκαρε την ομάδα του, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός στο παιχνίδι.

Στο 90′ οι Σενεγαλέζοι έχασαν ευκαιρία με τον Σαρ, ενώ οι Άγγλοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή με τον Ράσφορντ ένα λεπτό αργότερα.

Αγγλία – Σενεγάλη 3-0

Σκόρερ: 38′ Χέντερσον, 45′ Κέιν, 57′ Σάκα

Διαιτητής: Μπάρτον

Γήπεδο: Αλ Μπαΐτ

Αγγλία: Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς (76′ Ντάιερ), Γουόλκερ, Ράις, Μπέλιγχαμ (76′ Μάουντ), Χέντερσον (82′ Φίλιπς), Φόντεν (65′ Ράσφορντ), Σάκα (65′ Γκρίλις), Κέιν

Σενεγάλη: Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (84′ Μπαλό), Σαρ, Ν. Μεντί, Σις (46′ Πάπε Γκέιγ), Ντιατά (46′ Πάπε Σαρ), Εντιάι (46′ Ντιένγκ), Ντιά (72′ Νιεντιού


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.