Ολλανδία: Το σχέδιο του Φαν Χάαλ τώρα δικαιώνεται!

Η... αδίστακτα αποτελεσματική Ολλανδία, πέρασε άλλο ένα εμπόδιο, αυτό των Αμερικανών και τώρα εστιάζει στον επερχόμενο προημιτελικό της Παρασκευής.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ, δεν ε΄χει κρύψει την επιθυμία του να φτάσει η Ολλανδία έως το τέλος αυτής της διαδρομής στο Κατάρ και παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο μία ομάδα που δεν παίρνει ρίσκο στο παιχνίδι της. Ο Ολλανδός προπονητής μπορεί ακόμη και να χλευάστηκε όταν υποστήριξε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά υπήρξε δικαίωση, καθώς οι “Oranje” ευημερούν χάρη στο σχέδιο του.

Ο 71χρονος έχει επικριθεί επειδή εγκατέλειψε την ολλανδική παράδοση των εξτρέμ, αλλά τα ακραία μπακ του αποδείχθηκαν πολύ ισχυρά. Το δεύτερο γκολ απέναντι στους Αμερικανούς δημιουργήθηκε από τον Ντένζελ Ντούμφρις για τον Ντάλεϊ Μπλιντ, το τρίτο ήταν αντιστροφή ρόλου.

Ο Ντούμφρις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο ασίστ και ένα γκολ. Μόνο ο Γιόχαν Κρόιφ και ο Ρομπ Ρένσενμπρινκ είχαν συμμετάσχει άμεσα σε τρία γκολ σε ένα παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου για την ολλανδική ομάδα στο παρελθόν, οπότε ο άσος της Ίντερ βρέθηκε στην ελιτίστικη αυτή παρέα. Στη φάση του πρώτου γκολ οι Ολλανδοί αντάλλαξαν 20 πάσες, τις περισσότερες για να επιτευχθεί ένα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από το 1966. Παρα την επιτυχία, η Ολλανδία παραμένει προσγειωμένη. Είδαμε τον Φαν Χάαλ να πανηγυρίζει την πρόκριση πολύ συγκρατημένα, δεν ήταν ώρα για γιορτές, μόνο για μερικές χειραψίες και από την Κυριακή πάλι δουλειά.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχασε μια ήπειρο καθώς η Ολλανδία απέκλεισε τους τελευταίους εκπροσώπους της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει το πόσο φοβερή δουλειά έκαναν οι ΗΠΑ σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ωστόσο, μια αντανάκλαση του ανώτερου επαγγελματικού πλεονεκτήματος που έχουν οι Ολλανδοί. Οι ΗΠΑ πλήρωσαν όλα τα λάθη που έκαναν.έκαναν και η Ολλανδία πέτυχε τρία γκολ. Δεν μπορείς να το πεις άδικο. Μπορείς να το πεις ατυχές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.