Γκάνα-Ουρουγουάη 0-2: Πλήρωσε τη δυστοκία της… (hls)

Η Ουρουγουάη επικράτησε με 2-0 της Γκάνας, όμως έμεινε στην 3η θέση στον όμιλο ισοβαθμώντας με τους Κορεάτες που έχουν καλύτερη επίθεση.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για τη Γκάνα με τον Αγιού να κάνει σουτ έξω από την περιοχή και τον τερματοφύλακα της Ουρουγουάης να απομακρύνει. Στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Κούντους και ο Ροσέτ τον ανέτρεψε με την Ουρουγουάη να κερδίζει πέναλτι το οποίο αρχικά δεν έδωσε ο διαιτητής, όμως άλλαξε την απόφαση του εξετάζοντας το βίντεο. Ο Αντρέ Αγιού ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ροσέτ τον νίκησε πέφτοντας στην αριστερή γωνία του και κρατώντας το μηδέν.

Στο 23’ ο Νούνιες πλάσαρε πάνω από τον τερματοφύλακα της Γκάνας και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Σαλισού παραχώρησε κόρνερ. Ο Αρασκαέτα σηεμίωσε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης αλλά και της Ουρουγουάης στη διοργάνωση όταν στο 27ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία μετά την επέμβαση του τερματοφύλακα Ζίγκι στο σουτ που επιχείρησε ο Σουάρες. Τέσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 2-0 σε στιγμή που και πάλι η άμυνα της Γκάνας δεν λειτούργησε αν και είχε αρκετούς παίκτες πίσω από τη μπάλα.

Η Γκάνα επιχείρησε να κρατήσει τη μπάλα περισσότερο από την αρχή της επανάληψης και απείλησε στην πρώτη επίθεση με τον Μπουκαρί να εκτελεί άουτ. Με το προβάδισμα των δύο τερμάτων από το πρώτο μέρος, η Ουρουγουάη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι του δεύτερου σαρανταπεντάλεπτου περιμένοντας τον αντίπαλο καλά οργανωμένη στην άμυνά της και επιχειρώντας να βρει ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο.

Στο 65′ ο Πελίστρι έχασε σημαντική ευκαιρία με ωραίο σουτ μετά από συνεργασία Σουάρες και Βαλβέρδε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης εκτέλεσε από μεγάλη απόσταση με τον τερματοφύλακα της Γκάνας να απομακρύνει. Η δεύτερη στιγμή των Αφρικανών στην επανάληψη ήρθε με μακρινό όμως άστοχο σουτ του Κούντους. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζίγκι εξουδετέρωσε δύσκολα σουτ του Γκόμες με τους Ουρουγουανούς να αναζητούν ένα ακόμη γκολ για να έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων και να πάρουν έστω και στον επιπλέον χρόνο την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γκάνα: Ζίγκι, Σαλισού, Ραχμάν, Αμάρτι, Αλιντού, Πάρτι, Α. Αγιού (46’ Μπουκαρί), Κούντους (90+8′ Ισαχάκου), Τζ. Αγιού (46’ Σουλεμανα), Σαμέντ (79’ Κόφι-Κιέρε), Γουίλιαμς (72’ Σεμένιο).

Ουρουγουάη: Ροσέτ, Χιμένες, Βαρέλα, Ολιβέρα, Κοάτες, Μπεντανκούρ (35’ Βεσίνο), Αρασκαέτα (80′ Γκόμες), Βαλβέρδε, Πελίστρι (66′ Ντε Λα Κρουζ), Σουάρες (66′ Καβάνι), Νούνιες.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.