Καμερούν: Το «στημένο» καυγαδάκι Ονανά – Σονγκ και τα μπόνους στο Ρίο

Ο Αντρέ Ονανά έφυγε απροσδόκητα από το στρατόπεδο του Καμερούν, αφού ήρθε σε σύγκρουση με τον Ριγκόμπερτ Σονγκ. Τι συνέβη όμως τελικά.

Ο 26χρονος τερματοφύλακας της Ίντερ έπαιξε στην πρεμιέρα βασικός με το Καμερούν απέναντι στην Ελβετία (1-0), κάνοντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση παρά την ήττα με 1-0 με γκολ του «Καμερουνέζου» Εμπολό. Πώς πήγαν στραβά τα πράγματα κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στο Καμερούν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο προπονητής Σονγκ είπε στον Ονανά ότι «Εδώ δεν είναι ο Άγιαξ», αναφερόμενος ξεκάθαρα στο προληπτικό του παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια. Ο τερματοφύλακας της Ίντερ δεν εντυπωσιάστηκε και μετά από μια σύντομη λογομαχία είπε στον προπονητή του να αφήσει κάποιον άλλον να παίξει στη θέση του. Στη συνέχεια, παρέλειψε τη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα ενόψει του αγώνα με τη Σερβία, διευρύνοντας περαιτέρω τη ρήξη μεταξύ παίκτη και ομοσπονδιακού τεχνικού.

Φήμες από το Καμερούν υποδηλώνουν ότι ο Ονανά επέκρινε τον συμπαίκτη Νικολάς Ενκουλού στο γκρουπ που έχει στο κινητό της όλη η ομάδα, καθιστώντας σαφές ότι προτιμούσε άλλους αμυντικούς που ήταν ικανοί να κρατούν ψηλά τις γραμμές και να παίζουν με τη μπάλα στα πόδια. Ο 26χρονος αμφισβήτησε αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τις φήμες. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του Καμερούν, Σαμουέλ Ετό, προσπάθησε να μεσολαβήσει για την κατάσταση πριν ενημερώσει τελικά τον Ονανά για τον αποκλεισμό του πριν από τον αγώνα εναντίον της Σερβίας. Ο Σονγκ δήλωσε δημόσια ότι ο Ονανά θα μπορούσε να είχε συνεχίσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο αν άλλαζε στάση και «σεβόταν τους κανόνες», αλλά ο τερματοφύλακας της Ίντερ αποφάσισε να μαζέψει τα πράγματα του και να αποχωρήσει από το Κατάρ.

«Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο που πήρα, αλλά είμαι ο μπαμπάς αυτών των παιδιών, οπότε όταν πρέπει να πάρω ρίσκα και να πάρω αποφάσεις» είπε ο Σονγκ λίγο αργότερα… Ο Ονανά εντάχθηκε στην Ίντερ από τον Άγιαξ με ελεύθερη μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι και κατάφερε να εκτοπίσει τον βετεράνο Σαμίρ Χαντάνοβιτς και να γίνει το νούμερο ένα κάτων από δοκάρια των νερατζούρι. Ο πρώην ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων και της Μπαρτσελόνα, κράτησε πέντε φορές ανέπαφη την εστία του σε 13 εμφανίσεις στη Serie A, ενώ το ίδιο έχει κάνει σε 14 φορές σε 34 διεθνείς εμφανίσεις για το Καμερούν.

Το 2014, όταν το Καμερούν έπαιξε για τελευταία φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μια άλλη κρίση έπληξε την ομάδα, αυτή τη φορά πριν καν απογειωθεί το αεροπλάνο τους για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η διαφωνία, σχετικά με τα μπόνους, επιλύθηκε μόνο από τους παίκτες που αρνήθηκαν να πετάξουν στη Βραζιλία έως ότου η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Καμερούν καταβάλει όλα τα οφειλόμενα μπόνους πριν από το ταξίδι. Στη συνέχεια βούτηξαν στα βάθη όταν οι παίκτες Μπενουά Ασού – Εκοτό και Μπενζιαμίν Μουκαντζο τσακώθηκαν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια μιας ήττας από την Κροατία, με τις κατηγορίες για στημένο αγώνα να κάλυπταν αργότερα αυτό το παιχνίδι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.