Aυστραλία-Δανία 1-0: Με Λέκι στην ιστορική πρόκριση (hls)

Έπειτα από επτά αγώνες χωρίς νίκη σε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (1 ισοπαλία-6 ήττες), η Αυστραλία πέτυχε δύο συνεχόμενες νίκες επί της Τυνησίας και επί της Δανίας την τελευταία αγωνιστική και εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά το 2006, στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Δανία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, είχε την κατοχή, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Η Αυστραλία κρατούσε χωρίς κόπο το 0-0, αποτέλεσμα που αν έμενε θα της έδινε και το εισιτήριο για τους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ, είχε μία καλή στιγμή στο 12ο λεπτό με το σουτ του Γιένσεν που έδιωξε σε κόρνερ ο Ράιαν, με τον τερματοφύλακα των Αυστραλών να έχει κάποιες επεμβάσεις, όμως δεν κινδύνεψε τόσο όσο θα πίστευε κανείς, βλέποντας ότι η κατοχή ήταν 66% για τους Δανούς στο πρώτο 45λεπτο.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η Αυστραλία άνοιξε το σκορ με ωραία ατομική προσπάθεια του Μάθιου Λέκι, ο οποίος αφού πρώτα εξέθεσε τον Μέλε, πλάσαρε ιδανικά τον Σμάιχελ για το 1-0, ένα γκολ που ήρθε μόλις δύο λεπτά μετά το γκολ της Τυνησίας επί της Γαλλίας, το οποίο έδινε την πρόκριση στην ομάδα της Β. Αφρικής! Με πολύ καλή αμυντική λειτουργία στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, η Αυστραλία κράτησε τη νίκη και πήρε δίκαια την πρόκριση, όταν μετά την πρεμίερα, όλοι την είχαν ξεγράψει.

Τα “καγκουρό” τερμάτισαν στη 2η θέση, πίσω από τη Γαλλία και θα αντιμετωπίσουν το νικητή του 3ου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή ή Σαουδική Αραβία) το προσεχές Σάββατο.

Αυστραλία: Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σουτάρ, Ρόουλς, Μπέχικ, Λέκι (89’ Χρούστιτς), Ίρβιν, Μούι, Γκούντγουιν (46′ Μπάκους), Ντιουκ (82’ ΜακΛάρεν), ΜακΓκρι (74’ Ράιτ)

Δανία: Σμάιχελ, Νίσεν, Άντερσεν, Αντρέας Κρίστενσεν (46′ Μπα), Μάλε (70’ Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Γένσεν (59′ Νταμσγκαρντ), Έρικσεν, Όλσεν (69’ Σκοβ), Λίνστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59′ Ντόλμπεργκ)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Γαλλία 6 (+3)
2. Αυστραλία 6 (-1)
3. Τυνησία 4 (0)
4. Δανία 1 (-2)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.