Η.Π.Α.-Ιράν: Άρχισαν από νωρίς τα… όργανα!

Η ομοσπονδία των Η.Π.Α. αφαίρεσε το έμβλημα από τη σημαία του Ιράν, το οποίο προσφεύγει στη FIFA!

Νωρίς-νωρίς άρχισαν τα… όργανα μεταξύ Η.Π.Α. και Ιράν, εν όψει της αναμέτρησής τους την Τρίτη (29/11), στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Πέραν της βαθμολογικής σημασίας του αγώνα, που πιθανότατα θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα περάσει από τον 2ο όμιλο μαζί με την Αγγλία, υπάρχει και το δεδομένο των τεταμένων σχέσεων των δύο χωρών που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το… θερμόμετρο!

Στους επίσημους λογαριασμούς της αμερικανικής ομοσπονδίας στα social media, δημοσιεύεται ένας πίνακας με τη βαθμολογία του ομίλου, με τις σημαίες των τεσσάρων χωρών. Για 24 ώρες από τη σημαία του Ιράν είχε αφαιρεθεί το έμβλημα της Ισλαμικής Δημοκρατίας και εμφανιζόταν μόνο με τις τρεις λωρίδες, πράσινου, άσπρου και κόκκινου χρώματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της εθνικής ομάδας των Η.Π.Α., Μάικλ Κάμαρμαν, η κίνηση αυτή έγινε ως ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν, που μάχονται για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, με αφορμή το θάνατο τον περασμένο Σεπτέμβριο της 22χρονης Μάσα Αμίνι, η οποία είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών της χώρας, για παραβίαση των αυστηρών κανόνων ντυσίματος που ισχύουν στην ισλαμική χώρα.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Ιράν. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ασιατικής χώρας σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί επίσημα στη FIFA, καταγγέλοντας τις ΗΠΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για «ασέβεια προς την εθνική σημαία» της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Άρχισαν από νωρίς τα… όργανα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.