Βέλγιο – Μαρόκο 0-2: Μαροκάρα για πρόκριση! (vids)

"Κόκκινοι διάβολοι" με… μασέλες εμφανίστηκαν στο Κατάρ και το εξαιρετικό Μαρόκο ήταν αυτό που έστειλε στην "κόλαση" της αμφιβολίας για την πρόκριση το Βέλγιο με τη σπουδαία νίκη που πέτυχε με 2-0 στη Ντόχα.

“Κόκκινοι διάβολοι” με… μασέλες εμφανίστηκαν στο Κατάρ και το εξαιρετικό Μαρόκο ήταν αυτό που έστειλε στην “κόλαση” της αμφιβολίας για την πρόκριση το Βέλγιο με τη σπουδαία νίκη που πέτυχε με 2-0 στη Ντόχα.

“Χρυσοί” σκόρερ των Μαροκινών ο Σαμπίρι με εκτέλεση φάουλ στο 73ο λεπτό και ο Αμπουχλάλ στο 92′. Και οι δύο αλλαγές του προπονητή της αφρικανικής ομάδας. Βάσιμες ελπίδες πρόκρισης έχουν οι Μαροκινοί, οι οποίοι πέρασαν στην πρώτη θέση του ομίλου, το Βέλγιο… έμπλεξε σε σενάρια!

Αυτή ήταν η… Βραζιλία της Αφρικής!

Mε το πόδι πατημένο στο… γκάζι μπήκαν οι Βέλγοι στο παιχνίδι, επιβάλλοντας το ρυθμό τους απέναντι στους Μαροκινούς. Στο 5ο λεπτό ο θόργκαν Αζάρ πάσαρε στον Μπατσουαγί, ο οποίος έκανε την τελική προσπάθεια μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Μουνίρ σε σημαντική επέμβαση.

Στο 17ο λεπτό ο Μουνίρ έκανε άστοχη έξοδο και ο Ονάνα πήρε την κεφαλιά, ωστόσο έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 19′ ο Μενιέ έκανε το δυνατό σουτ και ο τερματοφύλακας του Μαρόκου μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι Μαροκινοί απείλησαν πρώτη φορά τους Βέλγους με ένα δυνατό σουτ του Ζίγες στο 21ο λεπτό, ενώ στο 35ο λεπτό οι Αφρικανοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία με διαγώνιο σουτ του Χακίμι μετά από ατομική προσπάθεια.

Ο Ντε Μπρόινε δεν μπόρεσε να βρει στόχο με εκτέλεση φάουλ στο 39ο λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το Μαρόκο κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Βελγίου, ωστόσο το τέρμα του Ζίγες ακυρώθηκε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, καθώς υπήρχε περίπτωση οφσάιντ.

Στο 52ο λεπτό ο Αζάρ έκανε το σουτ από διαγώνια θέση και ο Μουνίρ με καλή επέμβαση έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Oι Μαροκινοί “απάντησαν’ με ένα σουτ του Σοφιάν Μπουφάλ μέσα από την περιοχή, προσπάθεια η οποία ανησύχησε τον Κουρτουά και τους συμπαίκτες του.

Στο 65ο λεπτό ο Μέρτενς έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια και το σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Μουνίρ έδιωξε τη μπάλα, ενώ στο 66′ ο τερματοφύλακας του Μαρόκου έκανε νέα επέμβαση σε σουτ του Μπατσουαγί.

Oι επίμονοι Μαροκινοί δικαιώθηκαν για την προσπάθεια τους, καθώς στο 73ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαμπίρι, ο Κουρτουά δεν υπολόγισε καλά την τροχιά της μπάλας και την είδε στα δίχτυα του για το 1-0 των Αφρικανών!

Στο 82ο λεπτό οι Βέλγοι έφτασαν μια… ανάσα από την ισοφάριση με κεφαλιά του Βερτόνχεν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χαμντάλα απείλησε στο 90′ και ο Αμπουχλάλ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-0! Ο Ζίγες έκανε υπέροχη ενέργεια στην κόντρα επίθεση, πάσαρε στον Αμπουχλάλ και ο τελευταίος με όμορφο σουτ σημείωσε το δεύτερο τέρμα των Μαροκινών!

Το Μαρόκο κατάφερε να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς, έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, το Βέλγιο παίζει το τελευταίο του χαρτί την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Κροατία.

Έκτος όμιλος: Βέλγιο – Μαρόκο 0-2
Διαιτητής: Ράμος (Mεξικό)
Γήπεδο: Αλ Θουμάνα

Σκόρερ: 73′ Σαμπίρι, 92′ Αμπουχλάλ

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ, Μενιέ (81′ Λουκάκου), Θ. Αζάρ (75′ Τροσάρ), Ε. Αζάρ (60′ Μέρτενς), Βίτσελ, Ονάνα (60′ Τίλεμανς), Καστάν, Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί (75′ Ντε Κετέλερε)

Μαρόκο (Ρεγκραγκουί): Μoυνίρ, Χακίμι (68′ Ατιάτ Αλλά), Αγουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Άμραμπατ, Αμαλά (67′ Σαμπίρι), Ουναχί (78′ Ελ Γιαμίκ), Ζίγες, Μπουφάλ (73′ Αμπουχλάλ), Εν Νεσίρι (73′ Χαμντάλα)

H βαθμολογία του ομίλου:

1) Μαρόκο 4
2) Βέλγιο 3
3) Κροατία 1 *
4) Καναδάς 0 *

*έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.