Αργεντινή – Μεξικό 2-0 : Ένας Μέσι… Μια Αργεντινή, δύο γκολάρες! (hls)

Με δύο υπέροχα γκολ, του Μέσι στο 64’ και του Έντσο Φερνάντες είκοσι λεπτά αργότερα η Αργεντινή ξεπέρασε – κυρίως – τα άγχη της και νικώντας 2-0 το Μεξικό δηλώνει «παρούσα» στο Μουντιάλ του Κατάρ

Ο Σκαλόνι ανακάτεψε αρκετά την «τράπουλα» πραγματοποιώντας αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που απογοήτευσε στην πρεμιέρα με την Σαουδική Αραβία.
Σε σχήμα 4-4-2 με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες κάτω από τα γκολπόστ. Τετράδα στην άμυνα οι Οταμέντι, Λισάντρο Μαρτίνες, Μοντιέλ, Ακούνια. Στη μεσαία γραμμή οι Μακ Άλιστερ, Ντι Μαρία, Ντε Πολ, Ροντρίγκες και προωθημένους τους Μέσι και Λαουτάρο Μαρτίνες.
Πιο «σφιχτή» η διάταξη των Μεξικάνων και σύστημα 5-3-2 με τους Μόντες, Αραούχο, Μορένο μπροστά από τον Οτσόα και τους Γκαγιάρδο, Άλβαρες στις πτέρυγες της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή οι Τσάβες, Γκουαρντάντο, Χερέρα και στη γραμμή κρούσης τους Βέγκα, Λοθάνο.

Βουτηγμένο στο άγχος το πρώτο ημίχρονο, ίσως ότι χειρότερο ποιοτικά έχουμε δει σε αυτό το ούτως ή άλλως υποτονικό Μουντιάλ.
Μια σέντρα – σουτ του Μέσι, σε εκτέλεση φάουλ, του Μέσι που απέκρουσε με γροθιές ο Οτσόα και μια κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες εκτός εστίας στο 41’ από την Αργεντινή, ένα σουτ – φάουλ του Βέγκα που μπλόκαρε π Μαρτίνες στο 44’ κι ένα σουτ του ίδιου παίκτη πάνω από τα δοκάρια, ότι αξίζει να θυμόμαστε πέραν της προσπάθειας του Ιταλού διαιτητή Ορτσάτο να κρατήσει τις κάρτες στο τσεπάκι του παρότι «έπεσαν» κάτι γερές… ψιλές εκατέρωθεν!
Στην επανάληψη οι ρόλοι «επαναπροσδιορίστηκαν» καθώς η παρέα του Μέσι άρχισε να κρατάει με περισσότερη σιγουριά τη μπάλα, στριμώχνοντας τους Μεξικάνους στο μισό του γηπέδου.
Η Αργεντινή έψαχνε με υπομονή μια… «κερκόπορτα» κάτι απ’ όπου θα μπορούσε να απειλήσει και το βρήκε στο 64! Όχι κάτι τόσο εύκολο κι απλό για τους υπόλοιπους μα τόσο… βατό για τον Μέσι. Ο αρχηγός της Αργεντινής βρήκε τη μπάλα λίγα μέτρα εκτός περιοχής και με τον κοντινότερο αντίπαλο στα 5-7 μέτρα. Ήταν αρκετό… Σουτ συρτό και 1-0!
Ακολούθησε μια λογική αντίδραση από τον πάγκο των Μεξικάνων με τις αλλαγές να σπρώχνουν πιο ψηλά την ομάδα δημιουργώντας συνάμα και περισσότερους ανοιχτούς χώρους στους αντιπάλους τους!
Σε μια τέτοια συνθήκη δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για ένα ακόμη πιο ωραίο γκολ στο ματς! Ο 21χρονος Έντσο Φερνάντες στο 84’ παίρνοντας τη μπάλα από τον αρχηγό του, κινήθηκε από θέση μέσα – αριστερά και με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0..
Κάπου εκεί «έπεσαν» οι τίτλοι τέλους στο ματς!

Η Αργεντινή κατάφερε να μείνει “ζωντανή” σε ένα ματς όπου κέρδισε δίκαια και πλέον πάει σε έναν ακόμα… τελικό – έτσι όπως τα “κατάφερε” χάνοντας από τους Σαουδάραβες – κόντρα στην Πολωνία!





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.