Γαλλία-Δανία 2-1: Εμπαπέ εσύ σούπερ σταρ! Και πρόκριση και ρεκόρ με 31 γκολ!


Η Γαλλία νίκησε με 2-1 τη Δανία στη Ντόχα με δυο γκολ του Εμπαπέ, έκανε το δυο στα δυο στον τέταρτο όμιλο και εξασφάλισε την πρόκρισή της στις καλύτερες “16” ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Δανία θέλει μόνο νίκη με την Αυστραλία την τρίτη αγωνιστική για να προκριθεί, την ώρα που η ομάδα του Ντεσάν θα αντιμετωπίζει την Τυνησία.

Σε κακό δαίμονα της Γαλλίας είχε εξελιχθεί η Δανία, αφού δεν την είχε νικήσει στα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια (0 νίκες, 1 ισοπαλία 0-0 στο Μουντιάλ 2018 και 2 ήττες στο Nations League). Τα κατάφερε στη Ντόχα.

0-0 κλειστό πρώτο ημίχρονο τακτικής με τη Δανία να έχει την κατοχή της μπάλας (42-46% και 12% διεκδικούμενο) και τη Γαλλία να χτυπάει στο χώρο και να ασχοχεί με Ραμπιό, Εμπαπέ, Ζιρού και Γκριεζμάν (11-1 τελικές, 2-0 στην εστία, η πιο σημαντική φάση στην κεφαλιά του Ραμπιό). Η ομάδα του Χιούλμαντ απείλησε με άστοχο σουτ του Κορνέλιους.

Το 1-0 για την κυνική στο ματς Γαλλία με τον Εμπαπέ στο 61′ μετά από εξαιρετική συνεργασία του σκόρερ με τον Ερναντέζ. Δεύτερο γκολ του Εμπαπέ στο Μουντιάλ. Το 1-1 στο 68′ στη μοναδική τελική των Δανών στην εστία ο Αντρέας Κρίστενσεν (τρίτο στην εθνική), με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Έρικσεν, σε κεφαλιά πάσα του Άντερσεν. Το τελικό 2-1 ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 86′. Έφτασε τα 31 γκολ με την εθνική Γαλλίας, όσα και ο Ζιντάν.

51 γκολ με την εθνική Γαλλίας μετράει από την πρεμιέρα ο Ολιβιέ Ζιρού, έπιασε τον Ανρί στην πρώτη θέση των σκόρερς και θέλει άλλο ένα για να μείνει μόνος στην κορυφή. Θα το ψάξει την επόμενη, τρίτη αγωνιστική.

Γαλλία (4-3-3): Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ραμπιό, Τσουαμενί, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Ζιρού
Δανία (3-4-3): Σμάιχελ, Αντρέας Κρίστενσεν, Άντερσεν, Νέλσον, Μέλε, Ράσμους Κρίστενσεν, Έρικσεν, Χόιμπιεργκ, Κορνέλιους, Λίντστρεμ, Ντάρμσταντ

Η βαθμολογία, 4ος όμιλος, σε 2 ματς
1. Γαλλία 6
2. Αυστραλία 3
3. Δανία 1
4. Τυνησία 1


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.