Ολλανδία-Εκουαδόρ 1-1: Κερδισμένοι οι «οράνιε» εν όψει Κατάρ! (hls)

H Ολλανδία έκανε την πρώτη της ευκαιρία γκολ με τον Γκάκπο, το Εκουαδόρ απάντησε με τον Βαλένσια και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου. Ισοπαλία σαν νίκη για τους «οράνιε» οι οποίοι αντιμετωπίζουν στην τελευταία αγωνιστική το Κατάρ (29/11, 17:00).

Η Ολλανδία κατάφερε με μία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Γκάκπο στο 6ο λεπτό, το Εκουαδόρ απάντησε στο 49′ με τον Βαλένσια. Η ομάδα του Γκουστάβο Άλφαρο «άγγιξε» την ανατροπή, ήταν καλύτερη, είχε ευκαιρίες σε αντίθετη με τους παίκτες του Λούις Φαν Χάαλ, οι οποίοι ήταν «άβουλοι» και δεν πήραν καμία βοήθεια από τους Μπέργκβαϊν και Ντεπάι. Οι δύο παίκτες των «οράνιε» αγωνίστηκαν από ένα ημίχρονο χωρίς να προσφέρουν τίποτα απολύτως στην Ολλανδία. Το Εκουαδόρ έχασε τον Βαλένσια στο 90ο λεπτό, καθώς ο 33χρονος επιθετικός της Φενέρμπαχτσε τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο.

Το ματς:

Στα πρώτα πέντε λεπτά τόσο η Ολλανδία όσο και το Εκουαδόρ έψαχναν τα «πατήματα» τους στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 6ο λεπτό οι «ορανιέ» του Λούις Φαν Χάαλ έδειξαν τις διαθέσεις τους. Ο Γκάκπο έδωσε νωρίς το προβάδισμα στην Ολλανδία με αριστουργηματικό πλασέ. Ο 23χρονος άσος της Αϊντχόφεν πέτυχε το ταχύτερο γκολ έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ύστερα από πέντε λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα από τη σέντρα.

Μέχρι το 25ο λεπτό η Ολλανδία ήταν εκείνη που έλεγξε το ρυθμό του αγώνα, ενώ το Εκουαδόρ προσπάθησε στην κόντρα να «πληγώσει» τους τυπικά γηπεδούχους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 26′ ο Εστουπινιάν έκανε τη σέντρα από αριστέρα, ο Φαν Ντάικ «διάβασε» τη φάση και απομάκρυνε εύκολα για την Ολλανδία. Η καλύτερη στιγμή για το Εκουαδόρ σημειώθηκε στο 32ο λεπτό, ο Βαλένσια απέφυγε τον Ντάμφρις, δοκίμασε με σουτ να ισοφαρίσει στο ματς, αλλά ο Νόπερτ έπεσε στη σωστή γωνία και κράτησε το σκορ υπέρ της Ολλανδία.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εστουπινιάν έφερε το παιχνίδι στα ίσα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο σκόρερ των φιλοξενούμενων δεν ήταν εκτεθειμένος, αλλά μπροστά από το οπτικό πεδιό του Νόπερτ βρισκόταν παίκτης του Εκουαδόρ και έτσι το τέρμα δε μέτρησε. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα του σκορ στο 1-0 υπέρ της Ολλανδίας.

Το Εκουαδόρ με την έναρξη του δεύτερου ημίχρονου στο 49ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Εστουπινιάν σούταρε από διαγώνια θέση, ο Νόπερτ απέκρουσε με δυσκολία, αλλά ο Βαλένσια πήρε το «ριμπάουντ» για το 1-1. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ που σημείωσε ο 33χρονος στράικερ της Φενέρμπαχτσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Το σημαντικότερο επίτευγμα του στην αναμέτρηση είναι ότι έχει σκοράρει έως τώρα τα τελευταία έξι τέρματα της ομάδας του σε Μουντιάλ, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν με τους Εουσέμπιο (Πορτογαλία), Πάολο Ρόσι (Ιταλία) και Σαλένκο (Ρωσία).

Στο 59′ το Εκουαδόρ «άγγιξε» την ανατροπή! Το σουτ του Βαλένσια κατέληξε πάνω στον Φαν Ντάικ, στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Πλάτα, ο οποίος έπιασε το πλασέ μέσα στην περιοχή του Νόπερτ, αλλά εκείνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ολλανδίας. Στο 65ο λεπτό η Ολλανδία δημιούργησε τη δεύτερη της τελική στη εστία, ο Γκάκπο έστρωσε την μπάλα στον Κούμπαϊνερς, ο τελευταίός σούταρε ψηλά και άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 80ο λεπτό και καμία ομάδα δεν είχε άλλες αντοχές για να δημιουργήσει ευκαιρίες με την Ολλανδία και το Εκουαδόρ τελικά να «βολεύονται» στην ισοπαλία και τον βαθμό.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Group A: 2η αγωνιστική, Στάδιο Καλίφα.

Διαιτητής: Μουσταφά Γκορμπάλ (Αλγερία).

Κίτρινες: 58′ Μέντες.

Κόκκινες: –

Σκόρερ: 6′ Γκάκπο, 49′ Βαλένσια,

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ, 3-4-1-2): Νόπερτ – Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε – Ντάμφρις, Κουπμάινερς (80’Βέγκορστ), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ – Κλάασεν (69′ Μπέργκαχαους) – Γκάκπο (80′ Ντε Ρόουν), Μπέργκβαϊν (45′ Ντεπάι).

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Άλφαρο, 5-4-1): Γκαλίντεζ – Πρεσιάδο, Τόρες, Πορόσο, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν – Καϊσέδο, Mέντες, Πλάτα (90′ Ιμπάρα), Εστράδα (74′ Σαρμιέντο) – Βαλένσια (90′ Ροντρίγκεζ).

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

  1. Ολλανδία 4
  2. Εκουαδόρ 4
  3. Σενεγάλη 3
  4. Κατάρ 0

Τελευταία αγωνιστική του ομίλου:

29/11, 17:00 Ολλανδία-Κατάρ
29/11, 17:00 Εκουαδόρ-Σενεγάλη


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.