Ισημερινός: «Ο Καστίγιο δεν πάει στο Κατάρ λόγω κινδύνου κυρώσεων»

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Ισημερινού (FEF) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν συμπεριέλαβε τον Μπάιρον Καστίγιο στην αποστολή της εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, λόγω του κινδύνου «άδικων» κυρώσεων.

Ο Καστίγιο έγινε «αντικείμενο» διαμάχης, όταν η Χιλή πήγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), αναφέροντας ότι ο παίκτης δεν είχε δικαίωμα να παίξει στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επειδή γεννήθηκε στην Κολομβία.

Όμως σύμφωνα με το CAS ο παίκτης θεωρήθηκε υπήκοος του Ισημερινού. Ωστόσο, από την Εθνική ομάδα θ΄ αφαιρεθούν τρεις βαθμοί στην έναρξη του επόμενου γύρου των προκριματικών του Μουντιάλ 2026 και θα καταβάλλει πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων για «χρήση εγγράφου που περιέχει ψευδείς πληροφορίες».

Η FEF χαρακτήρισε την απόφαση του CAS ως «ακατανόητη» και είπε ότι φοβάται ότι θα δεχθεί περαιτέρω κυρώσεις. «Αντιμετωπίζοντας μια αυθαίρετη απόφαση του CAS… και μπροστά στον κίνδυνο να υποστούμε και πάλι άδικες κυρώσεις, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Ισημερινού είναι υποχρεωμένη να μη συμπεριλάβει τον Μπάιρον Καστίγιο στην τελική επιλογή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και πρόσθεσε:

«Η διαδικασία που χρειάστηκε να περάσουμε ως θεσμός δεν ήταν εύκολη για κανέναν, και επίσης για τον παίκτη μας, που είναι μέρος αυτής της οικογένειας».

Ο Ισημερινός βρίσκεται στον 1ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με Κατάρ, Σενεγάλη και Ολλανδία. Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας είναι ο εναρκτήριος αγώνας της διοργάνωσης την Κυριακή (20/11) με το Κατάρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.