Μουντιάλ: «Νικήτρια η Βραζιλία, κορυφαίος παίκτης Μέσι ή Νεϊμάρ»

Η Βραζιλία είναι φαβορί για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ για έκτη φορά στην ιστορία της, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters που προέβλεψε με επιτυχία την τελευταία φορά τους πρωταθλητές το 2010.

Η έρευνα με 135 αναλυτές αγοράς που παρακολουθούν το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο συμφώνησε με τις εταιρείες στοιχημάτων, ότι η Βραζιλία θα θριαμβεύσει για πρώτη φορά από το 2002.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι περιμένουν να κερδίσει η Βραζιλία, ενώ το 30% μοιράστηκε ισομερώς μεταξύ Γαλλίας και Αργεντινής. Η Γερμανία, η Αγγλία και το Βέλγιο σημείωσαν υψηλό μονοψήφιο σκορ.

«Η Βραζιλία έχει μεγάλες πιθανότητες αυτή τη φορά με το βάθος και την ποικιλία στην επίθεση της σε συνδυασμό με την εμπειρία του Καζεμίρο (μέσος) και του Τιάγκο Σίλβα στα μετόπισθεν», δήλωσε ο Καρίμα Καπούρ, οικονομολόγος στην Elara Capital στη Βομβάη.

«Βλέπουμε πιθανότητες 17% στη Βραζιλία να κερδίσει το τουρνουά, η οποία μεταφράζεται σε πιθανότητες 5-1», έγραψε ο Πίτερ Ντίξον, επικεφαλής στη Fitch Solutions στο Λονδίνο.

Ο Ντίξον τοποθέτησε δεύτερη τη Γερμανία με 11% (8-1) και τρίτη τη Γαλλία με 8% (11-1).

Οι υπολογισμοί του διαφέρουν από τις αποδόσεις των bookmakers, οι οποίες έχουν την Αγγλία ως τρίτο φαβορί σε σύγκριση με την πιθανότητα 4% του Ντίξον, κυρίως επειδή οι αποδόσεις των μπουκ υπολογίζονται με βάση το ποσό που θα χρειαστούν να πληρώσουν και όχι τις πιθανότητες, αναφέρει το Reuters.

Η EA Sports – δημιουργός του βιντοπαιχνιδιού της FIFA και η οποία έχει προβλέψει σωστά τους νικητές των τριών προηγούμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων προσομοιώνοντας και τους 64 αγώνες στο παιχνίδι της – ανέφερε ότι η Αργεντινή θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Η Αργεντινή, αήττητη από την ήττα από τη Βραζιλία τον Ιούλιο του 2019, πλησιάζει στο ρεκόρ της Ιταλίας με το μεγαλύτερο αήττητο σερί για οποιαδήποτε ομάδα στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Σχεδόν το 50% των απαντήσεων προήλθε από την Ευρώπη, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική και την Ασία με περίπου 15% η καθεμία. Οι προβλέψεις της Νότιας Αμερικής ήταν λίγο πάνω από το 10% και οι υπόλοιποι ήταν από την Αφρική, την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία.

Η νίκη της Ισπανίας στο τουρνουά του 2010 στη Νότια Αφρική ήταν η τελευταία έρευνα του Reuters που προέβλεψε σωστά τον νικητή. Οι οικονομολόγοι απέτυχαν να προβλέψουν τον τέταρτο τίτλο της Ιταλίας το 2006 ή τους δύο τελευταίους που κέρδισαν η Γερμανία και η Γαλλία.

Εάν η Γαλλία διατηρήσει το τρόπαιο, θα ήταν η πρώτη που θα το έκανε μετά τη Βραζιλία το 1962.

Η συνεχής αποτυχία της Αγγλίας να φέρει το τρόπαιο στο σπίτι για πρώτη φορά από το 1966 δεν αποθάρρυνε το 5% των ερευνητών να δηλώσουν ότι θα το κάνει φέτος.

«Έχοντας αποτύχει να οικοδομήσει τη δυναμική που την οδήγησε στον τελικό του Euro 2020, οι αιώνιες αποτυχίες της Αγγλίας δεν μπορούν να την κάνουν να ελπίζει να ξεπεράσει τους «16» αυτή τη φορά», δήλωσε ο Ισαάκ Ματσέγκο, οικονομολόγος της Nedbank στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η Δανία είναι στην κορυφή της λίστας των αουτσάιντερ.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ήταν χωρισμένοι στο να περιμένουν από τον Λιονέλ Μέσι ή τον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ, να κερδίσουν τη «Χρυσή μπάλα», που απονέμεται στον κορυφαίο παίκτη. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ κέρδισε το τρόπαιο για τελευταία φορά πριν από οκτώ χρόνια στη Βραζιλία.

Ένας άλλος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Κιλιάν Μπαπέ, επιλέχθηκε ως ο πιο πιθανός να πετύχει τα περισσότερα γκολ για να κερδίσει το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ.

Το Κατάρ φέρεται να έχει ξοδέψει περίπου 220 δισεκατομμύρια δολάρια για τη διοργάνωση του τουρνουά – σχεδόν δεκαπέντε φορές περισσότερα από το δεύτερο πιο ακριβό Μουντιάλ- αλλά το 41% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα είχε μακροπρόθεσμο οικονομικό αντίκτυπο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.