Σαχτάρ σε FIFA: «Η Ουκρανία να πάρει τη θέση του Ιράν»

Ο γενικός διευθυντής της Σαχτάρ Ντόνετσκ κάλεσε σήμερα τη FIFA να αντικαταστήσει το Ιράν με την Ουκρανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 (20/11-18/12), καθώς το Κίεβο κατηγορεί την Τεχεράνη ότι παρέδωσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα για να υποστηρίξει την εισβολή της.

«Ενώ οι Ιρανοί ηγέτες θα διασκεδάζουν βλέποντας την εθνική τους ομάδα να παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ουκρανοί θα σκοτώνονται από ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ιρανικούς πυραύλους», δήλωσε ο Σεργκέι Πάλκιν σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Κάθε ένα από αυτά (μη επανδρωμένα αεροσκάφη)παρήχθη και παραδόθηκε από τις ιρανικές αρχές, οι Ιρανοί εκπαιδευτές και ο στρατός εκπαίδευσαν και διαχειρίστηκαν άμεσα τις εκτοξεύσεις τους», κατήγγειλε περαιτέρω.

«Η Σαχτάρ καλεί τη FIFA και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να απαγορεύσουν αμέσως την εθνική ομάδα του Ιράν να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την άμεση εμπλοκή της χώρας σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ουκρανών», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι η FIFA θα πρέπει να αντικαταστήσει το Ιράν με την Ουκρανία, «που έχει αποδείξει ότι αξίζει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παίζοντας με την καρδιά της».

Η ομάδα της Ουκρανίας, κέρδισε την Σκωτία με 3-1 στη Γλασκώβη πριν ηττηθεί στον τελικό των play-off από την Ουαλία (1-0).

Οι κανονισμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφήνουν τη FIFA τη δυνατότητα αντικατάστασης μιας εθνικής ομάδας με μια άλλη, αλλά δεν προσδιορίζουν τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τον ορισμό της ομάδας που θα αντικαταστήσει εκείνη που θα αποχωρήσει.

Η αντικατάσταση του Ιράν με την Ουκρανία για πολιτικούς λόγους θα ήταν «μια ιστορικά και αθλητικά δικαιολογημένη απόφαση», υποστήριξε ο Πάλκιν, καλώντας τους ηγέτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να «μην επαναλάβουν τα λάθη του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.