Οριστικοποιήθηκαν οι πέντε αλλαγές

Ο κανονισμός των πέντε αλλαγών που εισήχθη μετά την πανδημία της Covid-19, «επικυρώθηκε οριστικά» από το Διεθνές Συμβούλιο (Ifab).

Παράλληλα, η αξιολόγηση του «ημιαυτόματου εντοπισμού οφσάιντ», που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η FIFA κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (σ.σ. από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου), «συνεχίζεται» και «είναι πολύ ικανοποιητική μέχρι στιγμής», διευκρίνισε ο πρόεδρός, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά την διάρκεια της 136ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Ifab.

«Οι ειδικοί μας θα το αναλύσουν πριν αποφασίσουν εάν θα το χρησιμοποιήσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε ο Ινφαντίνο, ενώ ο Πιερλουίτζι Κολίνα, πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA, δήλωσε «σίγουρος» όταν θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια του τουρνουά.

Η ημιαυτόματη τεχνολογία που προωθείται από τη FIFA θα πρέπει να επιταχύνει την λήψη αποφάσεων. Βασίζεται στις κάμερες που χρησιμοποιούνται για τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και σε συγκεκριμένες κάμερες και δίνει την ακριβή θέση των παικτών στο γήπεδο, παρέχοντας στους διαιτητές ακριβείς πληροφορίες σε λίγα δευτερόλεπτα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Premier League
Η Premier League το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για τις επόμενες 6 σεζόν είναι αποκλειστικά στο Novasports!