FIFA: Ο Ινφαντίνο ζήτησε να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, στο περιθώριο του συνεδρίου της FIFA, το οποίο διεξήχθη στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας έδωσε τον λόγο τόσο στον πρόεδρο της ουκρανικής ομοσπονδίας, Αντρέι Κουζμένκο, όσο και στον ομόλογό του της Ρωσίας, Αλεξέι Σορόκιν.

Ο Ινφαντίνο δήλωσε χαρακτηριστικά: “Παρακολουθώ την κατάσταση στην Ουκρανία με βαριά καρδιά. Η FIFA έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τη Ρωσία. Στο προηγούμενο EURO, το Μουντιάλ του 2018, το οποίο ήταν φανταστικό, αλλά δεν έλυσε όλα τα προβλήματα του κόσμου. Στέλνω έκκληση σε όλους αυτούς που έχουν τη δύναμη, σε όλους αυτούς που παίρνουν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Παρακαλώ, σταματήστε τις μάχες και τους πολέμους. Παρακαλώ. Για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας”.

Από την πλευρά του, ο Κουζμένκο τόνισε: “Δυστυχώς, δεν μπορώ να είμαι εκεί μαζί σας σήμερα. Εδώ και πάνω από έναν μήνα, υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και αντιστεκόμαστε στη στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας. Όλο αυτό τον καιρό, μαθαίνουμε συνεχώς για θανάτους Ουκρανών, οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους από σφαίρες και βόμβες. Νομίζω πως πρέπει να αποβληθούν μόνιμα από τη FIFA. Έχουν διαπράξει εγκλήματα και κάνουν τρομοκρατικές ενέργειες. Έχουν παραβεί όλους τους κανόνες του σύγχρονου πολιτισμού”.

Τέλος, ο Σορόκιν δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία: “Έχουμε κάθε δικαίωμα να βρισκόμαστε στο Συνέδριο, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Τι σχέση έχει το ρωσικό ποδόσφαιρο με τα όσα συμβαίνουν; Τι έχει κάνει λάθος το ρωσικό ποδόσφαιρο; Δεν υπάρχει καμία απολύτως ρήτρα στα καταστατικά της FIFA που έχει καταπατηθεί από το ρωσικό ποδόσφαιρο. Όλες αυτές οι κυρώσεις προς το ποδόσφαιρό μας έχουν απογοητεύσει πολύ τους Ρώσους φιλάθλους. Ο τελικός που μας πήραν, η εθνική ομάδα να μην μπορεί να παίξει. Μας έχουν απογοητεύσει πολύ όλα αυτά”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.