Εθνική Ιταλίας: Ξεχάστηκαν όλα μέσα σε οχτώ μήνες!

Μερικοί άνθρωποι έχουν εξαιρετικά «κοντή» μνήμη και μετά από μία αποτυχία ξεχνούν ότι καλό έχει προηγηθεί. Είναι πολύ εύκολο μετά την απρόσμενη ήττα της Ιταλίας από τη Βόρεια Μακεδονία και τον αποκλεισμό της από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου να αναθεματίζουν οι περισσότεροι και να ζητούν τον «αποκεφαλισμό» παικτών και προπονητή.

Μας λένε τώρα ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν μια «ολική αποτυχία» της Εθνικής Ιταλίας και ότι η ομάδα πρέπει να διαλυθεί, να επανενωθεί με εντελώς νέα πρόσωπα και έναν διαφορετικό προπονητή. Τα Euro ήταν πριν από μόλις οκτώ μήνες και μοιάζει σαν να πέρασε μια ζωή.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι εκείνοι που κοιτάζουν πίσω με μαύρα γυαλιά, ξαφνικά τώρα αποφάσισαν ότι ο θρίαμβος του Euro ήταν «τυχαίο» γεγονός και όχι προϊόν ομαδικής προσπάθειας και του ταλέντου των παικτών. Η Ιταλία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο σε εκείνη τη διοργάνωση και άξιζε πλήρως να σηκώσει το τρόπαιο στο τέλος της διαδρομής.

Είχε μια επιθετική, μοντέρνα προσέγγιση του παιχνιδιού που εντυπωσίασε ακόμη και εκείνους που συνήθως επέκριναν το Calcio ως αμυντικό και βαρετό. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα Euro κατακτήθηκαν παρόλο που η Ιταλία δεν είχε έναν αξιόπιστο σέντερ φορ. Οι απουσίες των Κιέζα και Σπινατσόλα στον αγώνα μπαράζ, ήταν πολύ σημαντικές επειδή ήταν οι παίκτες που πρόσφεραν αλλαγή ρυθμού.
Όσο για εκείνους που λένε ότι ο Μαντσίνι ήταν πολύ πιστός στους παίκτες που κέρδισαν το Euro και πάλι να επαναλάβουμε ότι το τουρνουά αυτό ήταν πριν από οκτώ μήνες. Είχε μόλις δύο μέρες να προπονήσει την ομάδα γι΄ αυτόν τον αγώνα, οπότε το να κάνει ριζικές αλλαγές εκ των προτέρων όταν ήταν ήδη αναγκασμένος να ανανεώσει ολόκληρη την άμυνα, θα ήταν μία ανόητη ενέργεια.

Η Ιταλία είχε 32 τελικές προσπάθειες απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο ηττήθηκε με σκορ 1-0. Δεν θα ήταν καν στα πλέι οφ αν ο Ζορζίνιο δεν έχανε και τα δύο πέναλτι εντός και εκτός έδρας κόντρα στην Ελβετία. Αυτή είναι μια ομάδα που συνεχίζει να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για γκολ, οπότε η απόλυση του προπονητή ελάχιστα θα προσφέρει στην παρούσα φάση. Η Ιταλία χρειάζεται επιθετικούς που θα εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε «χάνεται» όταν φοράει τη φανέλα των «Azzurri».Υπάρχει έλλειψη σπουδαίων Ιταλών σέντερ φορ εδώ και αρκετό καιρό, αυτό δεν είναι κάτι νέο.

Η άμυνα τα πήγε καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν, χωρίς κανέναν από τους τέσσερις αμυντικούς της πρώτης επιλογής, ενώ ο Μάρκο Βεράτι πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την Εθνική. Βάλτε και στην εξίσωση ότι ένα από τα προβλήματα, τόσο για την εθνική Ιταλίας όσο και για το Calcio γενικότερα, είναι ότι οι ομάδες δεν εμπιστεύονται τους γηγενείς ποδοσφαιριστές. Από τα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μόνο η Premier League έχει μεγαλύτερο ποσοστό ξένων ποδοσφαιριστών
Το 2017, μετά τον Τζιαμπιέρο Βεντούρα, όλα έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή, αλλά τώρα μιλάμε για μια ομάδα που κέρδισε το Euro πριν από οκτώ μήνες. Δεν ωφελούν σε τίποτα λοιπόν οι αφορισμοί και αποφάσεις εν βρασμώ. Η Ιταλία έχει πολύ «βαρύ» όνομα και είναι σίγουρο ότι θα επανέλθει στις επιτυχίες…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.