Ιταλία: Τα σενάρια της πρόκρισης

Με στόχο την νίκη που θα την φέρει «μία ανάσα» από το μουντιάλ η Ιταλία υποδέχεται απόψε (21:45) στην Ρώμη την Ελβετία.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος παρέλαβε μία «διαλυμένη» ομάδα μετά τον αποκλεισμό από το παγκόσμιο κύπελλο του 2018 και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης το 2021, χαρακτηρίζει την αποψινή αναμέτρηση ως την πιο κρίσιμη μετά το Euro το περασμένο καλοκαίρι.

Με δύο παιχνίδια να απομένουν, μια νίκη εναντίον της Ελβετίας και μια ισοπαλία στον τελευταίο αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία θα ήταν αρκετές για τoυς παίκτες του Μαντσίνι ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εάν η Ιταλία και η Ελβετία τερματίσουν τον όμιλο με τους ίδιους βαθμούς, η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων θα προκριθεί.

Η διαφορά τερμάτων της Ιταλίας είναι 11 (12 – 11), της Ελβετίας είναι 9 (10 – 1). Η Ιταλία θα επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ η Ελβετία υποδέχεται τη Βουλγαρία. Μόνο ο νικητής του ομίλου πηγαίνει κατευθείαν στο Κατάρ 2022, ενώ οι δεύτερες πρέπει να περάσουν από τα πλέι οφ. Αφού τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της πίσω από την Ισπανία, η Ιταλία δεν κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, χάνοντας στα πλέι οφ από τη Σουηδία.

«Μια νίκη, θα μας επιτρέψει να είμαστε σχεδόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αγώνας με την Ελβετία, είναι ο πιο σημαντικός μετά το EURO. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε», σχολίασε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.