Group H: Κύπρος – Κροατία 0-3 Διαφορετικοί ορίζοντες, άνιση”μάχη”! (hls)

Ανώτερη η Κροατία νίκησε με στην Λάρνακα την Κύπρο στοχεύοντας την πρώτη θέση του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ με γκολ των Πέρισιτς (45+2'), Γκβαρντιόλ (80') και Λιβάϊα (93')

Ήταν μια εκ των πραγμάτων άνιση «μάχη» καθώς απέναντι στην προβληματική εθνική ομάδα της Κύπρου – των απανωτών αποτυχιών όχι μόνον να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά ακόμα και να σκοράρει – βρέθηκε η Κροατία, φιναλίστ στο τελευταίο Μουντιάλ και διεκδικήτρια της κορυφής στον 8ο προκριματικό όμιλο.
Η παρέα των Μόντριτς, Πέρισιτς, Κόβασιτς κι άλλων καταξιωμένων μονάδων, είχε την υπεροχή στο ματς της Λαρνακας αν και η πρώτη καλή φάση καταγράφεται για την «γαλανόλευκη» του Νίκου Κωστένογλου όταν ο Πιέρος βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ κόντραραν οι αντίπαλοι αμυντικοί.
Στο 23ο λεπτό ο Κράμαριτς σκόραρε, όμως στον έλεγχο του VAR διαπιστώθηκε πως ο Πέρισιτς, που έκανε τη σέντρα, ήταν σε θέση οφσάϊτ όταν δέχθηκε τη μπάλα.
Στο ημίωρο οι φιλοξενούμενοι είχαν φτάσει ήδη στις εννέα τελικές προσπάθειες κι αφού συνέχισαν να πολιορκούν την εστία του Μιχαήλ, κατάφεραν να την παραβιάσουν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Πέρισιτς.
Στο 53ο λεπτό ο Άγγλος διαιτητής Όλιβερ έδειξε μάλλον «αυστηρό» πέναλτι σε μαρκάρισμα των Ιωάννου και Σωτηρίου επί του Κράμαριτς.
Ο Νεόφυτος Μιχαήλ, όμως, απέκρουσε στην εκτέλεση του Μόντριτς, διατηρώντας ένα υποκειμενικό ενδιαφέρον στο ματς όπου οι Κροάτες συνέχισαν να πιέζουν.
Ειδικά μετά τις αλλαγές που έκανε ο Ντάλιτς στο τελευταίο ημίωρο, η ομάδα του έγινε πολύ πιεστική.
O Μιχαήλ είχε άλλες 2-3 πολύ καλές επεμβάσεις, για να φτάσουμε στο 80ο λεπτό όταν σε ολιγωρία της άμυνας, από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς ο Γκβαρντιόλ από κοντά έκανε το 0-2.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάρκο Λιβάϊα με προβολή αξιοποίησε απο κοντά μια ωραία ατομική ενέργεια και μπαλιά του Μπρέκαλο διομορφώνοντας το τελικό 0-3!

Την ερχόμενη Δευτέρα η Κύπρος υποδέχεται την Μάλτα και η Κροατίς την Σλοβακία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.