Αγγλία: Ο Σάουθγκεϊτ θέλει περισσότερες γυναίκες στο τιμ της Εθνικής

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας θέλει περισσότερες εκπροσώπους του γυναικείου φύλου στο ομοσπονδιακό τιμ.

Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δήλωσε ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FA) πρέπει να προσλάβει περισσότερες γυναίκες για να εργαστούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών, κάτι που, όπως είπε, ανέφερε μετά από παρότρυνση της κόρης του.

Η εθνική ανδρών της Αγγλίας έχει αυτή τη στιγμή μόνο δύο γυναίκες, μεταξύ των 40 ατόμων που βοηθούν στην προετοιμασία της ομάδας.

«Δεν το έχουμε καταφέρει» είπε ο Σάουθγκεϊτ στο συνέδριο της Royal Television Society στο Κέιμπριτζ. «Στο πλαίσιο της FA είναι 38% νομίζω γυναίκες. Η κόρη μου είπε: “Ω, αυτό είναι καλό, μπαμπά;”».

Ο Σάουθγκεϊτ πρόσθεσε ότι η αλλαγή στάσης απέναντι στο γυναικείο ποδόσφαιρο πρέπει να αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς του αθλήματος.

«Είναι πολύ πιο αποδεκτό για τα κορίτσια να παίζουν τώρα, υπάρχουν περισσότερες ομάδες και σύλλογοι. Οι μπαμπάδες είναι τώρα ενθουσιασμένοι με αυτό. Υπάρχει πραγματικός ενθουσιασμός γι’ αυτό», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που βρισκόμαστε με ποικιλία προσωπικού στην ομάδα. Έχουμε προσωπικό 40 ατόμων, οπότε με δύο γυναίκες δεν είμαστε κοντά στο σημείο που θα έπρεπε να είμαστε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης