Τα απίθανα ρεκόρ του Ίκερ Κασίγιας (pics)

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2009, μπροστά σε περίπου 14,000 θεατές στο «Estadio Romano» στη Μέριδα, η Ισπανία υποδεχόταν την Εσθονία.

Ήταν ο 8ος αγώνας της προκριματικής φάσης ενόψει του Παγκοσμίου κυπέλλου τον επόμενο χρόνο στη Ν. Αφρική. Το αποτέλεσμα δεν είχε και πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία. Με 8 νίκες και με το απόλυτο των βαθμών, το συγκρότημα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε ήθελε απλώς το τρίποντο για να σφραγίσει και τυπικά την πρωτιά στον όμιλο.

Το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν λοιπόν στον Ίκερ Κασίγιας. Ο αρχηγός της «Furia Roja», ο οποίος αργότερα θα γινόταν ο τερματοφύλακας που κράτησε ανέπαφη την εστία του για περισσότερα ματς (59 με Ρεάλ και Πόρτο μαζί με δύο ματς προκριματικών) στην ιστορία του Champions League, ήταν έτοιμος εκείνη την ημέρα να γράψει ιστορία με την Εθνική του ομάδα.

Η Ισπανία προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Σεσκ Φάμπρεγας, αλλά το ματς παρέμεινε με αυτό το οριακό προβάδισμα για τους Ίβηρες μέχρι το 80΄όταν ο Σάντι Καθόρλα πέτυχε το 2-0 και ο Χουάν Μάτα στις καθυστερήσεις το 3-0. Ήρθε λοιπόν η 9η συνεχόμενη νίκη, αλλά κυρίως δεν παραβιάστηκε η εστία του Κασίγιας. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ κράτησε για 56ο παιχνίδι απαραβίαστη την εστία του με την Εθνική Ισπανίας και ξεπέρασε τον επίσης σπουδαίο Άντονι Θουμπιθαρέτα που είχε το απόλυτο ρεκόρ με 55. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Με τέσσερις συνεχόμενες νίκες με το ίδιο σκορ, 1-0, από τη φάση των «16» και μετά, η Ισπανία αναδείχτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Δείτε εδώ όλα τα απίστευτα προσωπικά ρεκόρ του Κασίγιας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.